To je to što me zanima!

Dalić: Lovren nije u Rusiji, a HNL je sjajan! Samo da naši klubovi još tako igraju i u Europi...

Liga nacija za nas je prethodnih godina bila preteška, a u novom izdanju ćemo zvati više igrača i dozirati minutažu starijim igračima. Vrsaljko? Takav mi treba...
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić objavio je prvi popis igrača u godini Svjetskog prvenstva u Kataru. Za prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi pozvao je očekivane igrače.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bit će nam to osam dana koje ćemo iskoristiti za team building, da se podružimo, zbližimo, jer uvijek smo pod pritiskom, imperativom rezultata, a sad će ipak biti opuštenije - pričao je Dalić i govorio na čemu će raditi na terenu:

- Pokušat ćemo novi sustav s tri braniča. Ostajemo pri svojim 4-2-3-1 i 4-3-3, ali imamo vremena probati. Ne, nisam se priklonio nekom trendu nego gledam što imamo. Nekoliko puta smo pokušali igrati s trojicom otraga, ali sad imamo vremena i hoćemo pokušati.

U razgovoru za Novu TV o igračima u Rusiji je rekao:

- Lovren u Zagrebu jer je bio ozlijeđen i ostao je ovdje, s ostalim našim igračima u Rusiji nisam kontaktirao.

Hoće li probati i Marija Pašalića u špici, gdje ga koristi i trener Atalante?

OBJAVLJEN POPIS ZA DOHU Dalić najavio promjene u obrani pa objasnio povratak Vrsaljka: Nesuglasice? Ostaje među nama

- Pašalić ima naviku ulaska u šesnaesterac, zabija iz dugog plana, to je njegova prava pozicija, a Gasperini ga je stavljao u špicu jer nije imao izbora. Mario je svestran, gdje god ga staviš može to odraditi, pa tako i u vrhu napada, ali prava pozicija mu je iza špice, kad osjeti prostor.

Osvrnuo se još jednom i na povratak Šime Vrsaljka:

- Igra u kontinuitetu i dobro, u formi je, a takav treba reprezentaciji i meni. Razgovarali smo, na raspolaganju je i nema problema. Jučer je dobio bolan udarac pri padu, ali za koji dan bit će sve u redu.

Nakon Dohe, "vatrene" čeka pakleni ritam Lige nacija i šest utakmica u lipnju i rujnu.

- Dosad nam je Liga nacija bila preteška, sad su malo lakši protivnici i možemo više napraviti. Zvat ćemo više igrača, u dogovoru sa starijim igračima dozirat ćemo im minutažu, neće svi igrati.

Razgovor za Novu TV Dalić je zaključio o sebi kao treneru i HNL-u.

ZA TURNIR U KATARU Dalićev prvi popis ove godine: Vrsaljko se vratio, otpao Petko

- Puno stvari bih promijenio, ni danas nisam top, moram puno raditi i učiti. Puno sam napravio, ali trebam puno učiti. A ovo je najbolja sezona HNL-a u 30 godina, četiri kluba ravnopravo se bore za naslov i imaju šanse. Šteta je što nema više gledatelja, možda ih bude sad kad dođe ljepše vrijeme. Samo bih htio da tako igraju i u Europi, a ne da ispadaju od klubova iz malih zemalja, a da samo Dinamo sakuplja bodove.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • mban21 08.03.2022.

    E moj Daliću neznam koji ti hnl gledaš ali on je nikad lošiji a to što ste vi sretni da posljedni u ligi može dobiti vodećeg nije odraz kvalitete nego slsbosti a to se najbolje vidi u europi kad nas tankaju neki Šerifi,Toboli itd

  • Joža-gulikoža 08.03.2022.

    Daliću ostavi se nogometa ! Trebao si biti ministrant !

  • Joža-gulikoža 08.03.2022.

    Pa zar nije Dejan ostao sa svojima ????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare