Obavijesti

Sport

Komentari 71

Dalićev prvi popis ove godine: Vrsaljko se vratio, otpao Petko

Dalićev prvi popis ove godine: Vrsaljko se vratio, otpao Petko

'Vatreni' će se okupiti 21. ožujka, potom ih u Dohi čeka pripremni turnir gdje će 26. ožujka igrati protiv Slovenije, a tri dana kasnije protiv Bugarske

VIDEO

Gotovo četiri mjeseca prošla su od predivne poljudske nedjelje. Hrvatska je tada pobijedila Rusiju (1-0) i plasirala se na svoje šesto Svjetsko prvenstvo, a u godini Mundijala u Kataru izbornik Zlatko Dalić danas je objavio prvi ovogodišnji popis. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dalićev popis za katarsku turneju VIDEO

Najzvučniji povratnik je Šime Vrsaljko koji se vratio na popis prvi put nakon Europskog prvenstva. Posljednju utakmicu odigrao je protiv Škotske, ali zbog male minutaže u Atletico Madridu i loše forme, ispao je iz kadra. No, odlaskom Kierana Trippiera mu se otvorilo. Zaredao je s 11 utakmica od prve minute i postao je neizostavni član prve postave. Bez obzira na neke nesuglasice koje je imao s izbornikom tijekom Eura, sve su raščistili i Šime će nas opet predvoditi na desnom boku.

Champions League - Group B - Liverpool v Atletico Madrid

Protiv Betisa je u nedjelju izašao iz igre u 20. minuti, ali ipak nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi.

- Vrsaljko je dobio udarac u kuk, ali po njegovoj reakciji se čini kako nije ništa opasno i da će biti spreman - rekao je izbornik Dalić na konferenciji.

Izostanak Brune Petkovića i nije neko iznenađenje. Igra poprilično blijedo u posljednje vrijeme, a takve predstave mu nisu donijele poziv u reprezentaciju. U kadru nema ni Josipa Stanišića kojeg su iz ritma izbacile korona virus i ozljede. On će u ožujku nastupati za U-21 reprezentaciju, baš kao i Luka Sučić. 

Premier League - Liverpool v West Ham United

Muku s minutažom muči i Nikola Vlašić. Stigao je u West Ham kao veliko pojačanje za 30 milijuna eura. Ulazio je s klupe, tražio svoje mjesto pod suncem, a i kad bi ga uhvatio, udaljio bi se lošom partijom. A David Moyes greške i nonšalantnost baš i ne prašta. Ove sezone odigrao je 23 utakmice u svim natjecanjima uz jedan gol i jednu asistenciju, ali zapravo je rijetko koji susret krenuo od prve minute. No, izbornik ga je svejedno odlučio pozvati.

Popis igrača:

Luka Ivanušec okupljanje će propustiti zbog ozljede, a nakon duljeg vremena vraća se Ante Budimir. Lovre Kalinić, Mile Škorić, Antonio Mirko Čolak i Nikola Moro dobili su pretpoziv. 

'Vatreni' će se okupiti 21. ožujka, potom ih u Dohi čeka pripremni turnir gdje će 26. ožujka igrati protiv Slovenije, a tri dana kasnije protiv Bugarske. Bit će to generalna proba uoči prvenstva, ali zapravo i jedina prilika da izbornik Dalić isproba neka nove taktičke varijante jer nakon toga dolazi pakleno ljeto s četiri jake utakmice u Ligi nacija u deset dana: Austrija 3. lipnja, Francuska 6. lipnja, Danska 10. lipnja i opet Francuska 13. lipnja. Pa u rujnu nastavak Lige nacija, možda još neka prijateljska utakmica u studenom i po - obranu srebra.

Što se tiče udarnog sastava, sve je isto kao i prošle godine. Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Joško Gvardiol, Borna Sosa... ključni su igrači naše reprezentacije. Oni bi nas i trebali predvoditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja