To je to što me zanima!

Dalić: Sve dobro pa - blackout! Pet puta skaču, a nitko ne pazi

Izbornik "vatrenih", koji su još jednom izgubili od Francuske 4-2, osvrnuo se na loše izdanje obrane koja je u dvije utakmice primila osam golova. Ali kaže kako je ovo dobra priprema za kvalifikacije za SP i Euro
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić ubilježio je u Parizu deveti poraz na klupi hrvatske nogometne reprezentacije. Francuska je opet bila bolja i pobijedila 4-2, kao i u finalu Svjetskog prvenstva. Utakmica Lige nacija nije bila ni približno tako važna, ali svejedno Daliću daje nove brige.

Četiri primljena gola u dvije utakmice i čak 30 nakon finala Mundijala. Previše za svjetskog doprvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening hrvatske reprezentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odigrali smo sjajne 43 minute, kontrolirali utakmicu, imali vodstvo 1-0, puno dobrih situacija za drugi gol i onda se dogodi blackout, primimo dva gola i okrenemo utakmicu i raspoloženje. Olako primamo golove - rekao je izbornik za Novu TV.

Osim dva jeftina gola krajem prvog dijela, Hrvatska je opet primila i iz prekida. Korner pa penal u nastavku označili su kraj nadanja u pozitivan rezultat iako smo od 55. minute imali 2-2 prvijencem Josipa Brekala.

- Kao i u Portugalu, pet puta skaču, nitko ne pazi. Žao mi je zbog toga, igrali smo dobro u polju, ali olako primamo golove i to moramo popraviti. Mi smo na početku novog puta - rekao je Dalić i zaključio

- Sve ovo je početak priprema za Europsko prvenstvo i sve ovo moramo popraviti ako želimo biti konkurentni u onome što mi hoćemo, a to je dalje u Ligi nacija i na Europskom prvenstvu. Sad imamo mjesec dana... Sigurno ćemo biti bolji, kvalitetniji u dvije utakmice koje slijede.

VIDEO: SVI GOLOVI Pogledajte majstoriju Lovrena i slalom Brekala, ali i vrlo loše reakcije naše obrane u Parizu

Slično je izbornik ponavljao i tijekom konferencije za medije na Stade de Franceu.

- Zaista sam razočaran utakmicom, rezultatom. Nismo zavrijedili izgubiti ovako visoko, pogotovo nakon prvog poluvremena, kad smo vodili do 43. minute, držali kontrolu, imali igru i rezultat, bili dominantna momčad. Ali dogodile su se dvije minute koje su promijenile sve. Nismo bili odgovorni, pomislili smo da smo mi prvaci svijeta, da je to gotovo. Ali protivnik kakav je Francuska te kazni, zasluženo smo primili dva gola i izgubili utakmicu - rekao je Dalić i nastavio:

- Vratimo se u drugom poluvremenu na 2-2, imamo opet sve u svojim rukama. Ali nažalost - prekid, igrač ostane sam i to je jedna okolnost u kojoj mi prelako primamo golove. Ali bolje sad nego kasnije, ovo je priprema za ono što slijedi. Žao mi je, čestitke Francuskoj.

KOMENTAR S ovakvim stoperima još smo dobro i prošli: Lovren kritizira suigrače, a ne vidi svoje greške

- Pokazali smo puno bolju igru nego u Portugalu, bili agresivniji, više trčali i bili kompaktniji, ali prelako primamo golove. Svaka izgubljena lopta, prekid, primamo gol. Ali ne smijemo potonuti i pasti. Znamo što je naš put, Europsko prvenstvo i cilj nam je ostati u ovom razredu Lige nacija. Imamo sad dvije utakmice kući i sigurno ćemo biti bolji za mjesec dana.

- Modrić i Rakitić? Sigurno su nedostajali da iskustvom čuvaju loptu, igru i drže je kompaktnom. Ali moramo se privikavati na igru bez njih jer će oni kad-tad prestati igrati za reprezentaciju, nije reprezentacija samo njih dvojica. Ovo je idealna prilika da isprobamo druge igrače, oni nam nedostaju, ali Hrvatska ima još dobrih igrača koji mogu biti dostojne zamjene.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • 09.09.2020.

    Dalicu ovo samo tebi ide ako si tako pametan nekuzim zasto si izvadio uremovica i to jos vidu stavio na desnog beka????

  • METALMIKE 09.09.2020.

    Otići gotovo je!🙂

  • mban21 09.09.2020.

    Koje glupo razmišljanje trenera kako smo primili dva jeftina gola gdje su nas izigrali kso na msle branke a drugo kakve smo mi golove dali zar nisu još jeftiniji haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare