Obavijesti

Sport

Komentari 11

Pogledajte majstoriju Lovrena i slalom Brekala, ali i vrlo loše reakcije naše obrane u Parizu

Pogledajte majstoriju Lovrena i slalom Brekala, ali i vrlo loše reakcije naše obrane u Parizu
3

Dejan Lovren zabio je Francuzima tek četvrti gol u dresu hrvatske reprezentacije, drugi u godinu dana. Zavaljao je Lucasa Hernandeza pa pogodio suprotni kut. I zazvao val oduševljenja na Twitteru

VIDEO

Rijetkost je da stoperi zabijaju golove svugdje, pa i u Hrvatskoj. Dejan Lovren (31) u utorak je na Stade de Franceu zabio tek četvrti put za A-reprezentaciju. I bio je to krasan gol.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se Lovren oprostio od Liverpoola

Pokretanje videa...

Zagrljaj Lovrena i Kloppa 01:07

Novi stoper Zenita u 17. minuti krasno je primio neuspjeli pokušaj izbacivanja francuske obrane nakon kornera Marcela Brozovića, prebacio loptu na slabiju, lijevu nogu i s desetak metara udaljenosti probio Huga Llorisa i pogodio suprotni kut. Bacio je Dejan u prazno Lucasa Hernándeza i podsjetio na gol Ivana Perišića Francuzima u finalu Svjetskog prvenstva.

Bio je to gol za vodstvo Hrvatske u Parizu u Dejanovu 58. nastupu za nacionalnu vrstu.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

Lovren je ranije zabijao u kvalifikacijama za Euro 2012. na Malti (3-1), u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. protiv Walesa, gdje smo u završnici okrenuli 0-1 na 2-1, i prije godinu dana u velikoj pobjedi u Slovačkoj u kvalifikacijama za ovaj Euro (4-0).

Lovrenova majstorija izazvala je val oduševljenja na Twitteru među navijačima Liverpoola, koji su se nedavno oprostili od njega nakon šest godina. Dejan je ovo ljeto preselio u Sankt Peterburg.

Izdvajamo neke od komentara:

  • "Imamo li otkupnu klauzulu da ga vratimo?"
  • "Hej, pa ti nisi Lewandowski!"
  • "Kakav sjajan gol!"
  • "Pa on se nazvao najboljim stoperom svijeta s razlogom!"
  • "Otkad Lovren ima ovo na repertoaru?"
  • "Lovren ima pokrete kao Neymar"

Nažalost po "vatrene", koji su dominirali do 43. minute, Antoine Griezmann u finišu prvog poluvremena izjednačio je rezultat na dodavanje Anthonyja Martiala, a onda je sam Martial, uz pomoć stative i leđa Dominika Livakovića, okrenuo na vodstvo domaćina 2-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade. Ključan čovjek u kreacijama oba gola bio je Wissam Ben Yedder, a drugi gol Uefa je naknadno pripisala Livakoviću kao autogol.

A onda je Josip Brekalo u 55. minuti prošao trojicu francuskih reprezentativaca i zabio reprezentativni prvijenac u 12. nastupu za 2-2! Lijepo ga je proigrao Mateo Kovačić.

No Hrvatska nije dugo bila u egalu. Dayot Upamecano, suigrač Danija Olma u Leipzigu, u 55. minuti je glavom nakon Griezmannova kornera zabio prvijenac za novo vodstvo domaćih. A u 75. je Olivier Giroud iz penala koji je skrivio Marcelo Brozović igranjem rukom (doduše, sasvim nenamjerno i nevjerojatno je da je to bilo dosuđeno) zabio za 4-2.

Nismo u mogućnosti objaviti vezane videozapise zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Sve golove s utakmice Francuska - Hrvatska možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom