To je to što me zanima!

Dalićev jubilej protiv Slovenije: U 4 godine potpisao je najveći uspjeh, ali i naš najteži poraz

U 49 utakmica kao izbornik ostvario je 24 pobjede, 16 poraza i devet remija, uz ukupnu gol-razliku 84-73. Najveća pobjeda dogodila se u Slovačkoj (4-0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.
Vidi originalni članak

Od Ukrajine do Slovenije. Zlatko Dalić večeras će protiv naših susjeda voditi 50. utakmicu na klupi hrvatske reprezentacije. Do jubileja Dalić je došao nakon gotovo četiri godine otkako je pristao gasiti požar i naslijediti Antu Čačića uoči gostovanja u Kijevu. Već je tom pobjedom 2-0, kojom je Hrvatska izborila doigravanje za SP u Rusiji, kupio navijače, a onda i s ukupnih 4-1 preko Grčke izborio Svjetsko prvenstvo. Ondje je, pak, potpisao najveći uspjeh hrvatskog nogometa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pamtit ću taj dan u Kijevu, to sigurno. Ponajviše zahvaljujući igračima koji su odigrali maestralnih 90 minuta i dokazali da su najbolji kad ispune sve što se od njih traži. Što sam im poslije utakmice rekao? Da ostanu džentlmeni, da ih ne obuzme euforija, da se ne osvrću na komentare i da ostanu gospoda - rekao je izbornik za Hrvatski nogometni savez.

Isto tako, Dalić je potpisao i najveći poraz hrvatske reprezentacije u povijesti. Onaj protiv Španjolske u Ligi nacija 0-6. U 49 utakmica kao izbornik ostvario je 24 pobjede, 16 poraza i devet remija, uz ukupnu gol-razliku 84-73. Najveća pobjeda dogodila se u Slovačkoj (4-0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.

Trenutno je Daliću na pameti samo plasman u Katar na čijem putu u zadnjoj rujanskoj utakmici Hrvatskoj stoji Slovenija.

- Moramo biti favoriti na svom stadionu, pred svojim navijačima. Možda će nam biti ovo najteža utakmica, ovo je treća u sedam dana, protiv agresivnog i borbenog protivnika koji nas je dobio u Sloveniji i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve, bit će nam teško. Ne sumnjam u naš motiv, nosit će nas publika i vjerujem da ćemo dobiti. Na koji način, nije bitno, samo su bodovi - rekao je Dalić koji je ostvario jednu od tek dvije pobjede Hrvatske na Poljudu, onu protiv Mađarske.

SASTAV ZA SLOVENIJU Jedna promjena u zadnjoj liniji, Dalić mijenja napadačke adute! VIDEO: PRIPREME ZA UTAKMICU Dalićeve metode za Sloveniju: Na treningu gađali pilates loptu LIVAKOVIĆA OPET NEMA Dalić: Evo, otkrit ću vam. Livaja počinje protiv Slovenije. Dojam? Pa ovo nisu utakmice za ljepotu

- Bit će nam bitna podrška publike, sjećamo se Mađarske i te atmosfere, za naježiti se. Gdje god smo igrali, otkad sam ja izbornik, bilo nam je prelijepo u Osijeku, Rijeci, Zagrebu. Bez obzira što netko hoće napraviti da to ne valja ništa, da omalovažava, hrvatski narod prepoznaje ono dobro. Očekujem veliku podršku i mi ćemo se nastojati zahvaliti s tri boda.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 07.09.2021.

    Dalić je već dugo završena priča. Da je pametan otišao bi sam.

  • tommy123 07.09.2021.

    Znaci nema niti 50% ostvarenih pobjeda. To sve govori. Trebao je nakon svjetskog zajedno sa svim legendama reprezentacije otici i on bi bio legenda. Ovako se samo srozava

  • željeno korisničko ime 2 07.09.2021.

    Uvijek neugodna Slovenija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare