To je to što me zanima!

Daliću, nije fer! Kramarić je zabio i još namjestio zicer. Da nije njega, ne bi vidjeli Rusiju!

Napasti igrača nije pedagoški, još manje trenerski. Marko Livaja u 54 minute imao je nula driblinga, nula asistencija, nula udaraca u okvir i deset dodira s loptom. Izborniče, Andrej nije kriv, Andrej je zaslužan
Vidi originalni članak

Jose Mourinho jedan je od najboljih trenera, ne samo zbog rezultata, već zbog stava prema igraču. Mourinhu se nikad ne bi moglo dogoditi ono što se Daliću nakon utakmice protiv Walesa. Za neuspjeh okriviti vlastitog igrača. 

-  Nikada nisam vidio pedantnijeg i sustavnijeg trenera. On obožava svoje igrače, a od njih traži odanost Kada je Mourinho došao, prvo što mi je rekao jest da sada nisam u njegovim planovima, ali da se mogu liječiti, oporavljati i trenirati. Rekao sam mu da bih otišao, a onda je ispao veliki gospodin. Otišao je u upravu kluba, pozvao me i rekao da želi da mi se isplati sve iz ugovora, do posljednje funte. Siguran sam da devedeset posto trenera, tu ubrajam i hrvatske, to nikada ne bi učinilo - ispričao je Mario Stanić, kojeg je Mourinho vodio u Chelseaju.

Da, 90 posto trenera nikad ne bi nakon utakmice za neuspjeh kritiziralo igrača. Jednog igrača. Jer, za uspjeh ili neuspjeh kriv je kolektiv, ili, ako hoćete, sve bitke, uspješne ili neuspješne, potpisuje general.

Zlatko Dalić krivnju je, eto, pronašao u Andreju Kramariću, strijelcu jedinog gola na utakmici. Krama je, kaže hrvatski izbornik, trebao dodati Ivanu Perišiću i to bi bio kraj utakmice. Gotovo. Razlaz. Perišić bi loptu primio, precizno pogodio suprotne rašlje, to bi bilo 2-0, Wales bi se raspao i bila bi to laganica. Pa bi bez straha mogao ubacivati igrače koji su igrali za Hajduk, kako bi ih pozdravila publika. 

No, Kramarić je išao pucati i promašio. I odnio Hrvatskoj dva boda. Tako, naime misli naš izbornik. Vratite li situaciju prije prvog gola, vidjet ćete da je Kramarić mogao proigrati Livaju. Nije, odlučio se za udarac i zabio. Nitko, ali baš nitko, uključujući Dalića i Livaju, nije Andreja pitao zašto se odlučio na šut, umjesto na dodavanje. 

Kramarić je za Hrvatsku u zadnjih 20 utakmica zabio devet golova. Devet. Više nego Budimir, Livaja i Petković zajedno. Zabio je dva gola Kanadi kada je bilo najvažnije, zabio je Rusiji na SP-u kada je bilo najpotrebnije...Zabio je 23 gola, kao i Luka Modrić. I da, u nekim je situacijama egoističan, baš kao što je bio Davor Šuker. Samo, Ćiru nikad niste čuli da je napao Šukera jer nije dodao loptu. 

Nije, izborniče, Kramarić kriv što je Wales stvorio dvije velike prilike jer je u to vrijeme već desetak minuta bio izvan igre. Teško da je krvi što izmjene nisu pokazale ništa, osim dobile pljesak publike. Ili za gol iz auta u kojem Josip Juranović, poput turista na plaži, gleda kako mu igrač iz treće engleske lige dolazi iza leđa i zabija gol. Za sve je to, tako ispada, kriv Andrej Kramarić. 

Kramarić je mogao dodati, da, vjerojatno je i trebao. U redu, nije, odlučio se za udarac. No izdvojiti to kao razlog remija je potpuna budalaština. Jer, Andrej je protiv Walesa bio jedan od najboljih igrača na terenu. Cijelo vrijeme se otkrivao, kretnjama je izluđivao obranu Walesa i bio jedini opasan igrač.

I nije Andrej samo zabio, u drugom poluvremenu je Mateu Kovačiću namjestio zicer nad zicerima. Priliku kakvu je gotovo nemoguće propustiti. Kova je promašio. Baš kao što bi možda i Perišić promašio da mu je Krama dodao. I nije Hrvatska izgubila bodova jer je Krama dodao Kovačiću, a nije Perišiću, ili je pucao, a nije trebao, izgubila je jer ostatak momčadi nije bio u stanju zabiti još jedan gol vrlo limitiranoj momčadi.

Ako je već prozvao Kramarića, izbornik je mogao posvetiti koju rečenicu i Marku Livaji. Prema statistic Sofascorea, Marko Livaja je za 54 minute imao nula asistencija, nula udaraca u okvir gola, nula driblinga, tri točna dodavanja i deset dodira s loptom. Deset. Više je kontakta s loptom do Livaje vjerojatno imao i Dominik Livaković. 

No, pošto se igralo u Splitu, Dalić vjerojatno nije imao hrabrosti prozvati drugog napadača, već je puno lakše, a i sigurnije pred 33.000 gledatelja u Splitu okriviti bivšeg napadača Rijeke i Dinama. 

Jer, Livaja protiv Walesa nije napravio baš ništa. Niti je pritiskao obranu Walesa, jer, ruku na srce, to niti ne može, niti je bio opasan po gol. Baš ništa. Nije imao svoju večer. I nitko ga zbog toga ne treba kriviti jer nitko ne bi bio sretniji od Livaje da je na svom Poljudu zabio gol. Livaja je vrlo pošten igrač, obožavan u reprezentaciji i sigurno je prvi koji se ne bi složio da je Kramarić kriv za remi. 

Izborniče, Andrej Kramarić nije kriv, Andrej je zaslužan za remi. Zaslužan je za gol i najbolju asistenciju na utakmici. Izdvojiti ga kao krivca nije fer. Jer upravo nas je Andrej u Ukrajini, u vašoj prvoj utakmici na klupi Hrvatske, odveo u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Zabio je dva gola u utakmici koju smo morali dobiti za dobrobit cijele nacije. I dobili smo. Zbog Andreja. Jer, da nije bilo Andreja, ne bi bilo ni Rusije, ni srebra, ni bronce, a ni ovog remija protiv Walesa.

I, već u Turskoj trebat ćemo biti pravi, trebat će nam gol iz jedne šanse. A tu, ako se već trebamo kladiti, stavili bismo novac na Andreja. 

POGLEDAJTE VIDEO: LUDNICA NA RIVI PRIJE UTAKMICE

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 476

  • alienfake 28.03.2023.

    Najžalosnije je što taj isti Kramarić ne bi ni igra da je Petković bio zdrav. Istini za volju svi ovi reprezentativci izuzev par igrača traže svoj recover preko reprezentacije kako bi se nametnuli u svojim klubovima. Tu smo di jesmo i što sad opet se javljaju ovi popovi što su popovali i poslije 0:0 sa Marokom na otvaranju SP. U njihovim očima teško plavilo i tinta. Oni bi samo dijelili otkaze. I brate nemojte tarlahati i uspoređivati Kramu sa Šukerom. Ima jedna bitna stvar ovaj prvi nikad nije zaigra za Real a nikad i nije bio kapacitet za to. I kad Perišić beštima ima jako opravdan razlog, nekoliko svjetlosnih godina razlike u karijeri i kvaliteti pa makar se to većini ne sviđalo jedino Modriću ne bi smio prigovoriti a ostali neka šute. I da, nije da Branim Dalića ali neka se jave svi vrhunski stručnjaci sa portala koji su napravili onoliko koliko je Zlatko Dalić napravio sa reprezentacijom u zadnjih nekoliko godina i ne samo u okvirima ove naše žabokrečine nego i malo dalje.A svima Vama kojima je krivo samo informacija da su i drugi imali šansu i priliku sastavljati svoju križaljku pa su završili kako su završili. Na kraju neka nabroje sve svjetske trenere koji su napravili ovolliko jkoliko je napravio ZD sa reprezentacijom u svom mandatu. I ovu izjavu ste izvukli iz konteksta a gospon K bi isto tako morao shvatiti da on igra za reprezentaciju a ne ona za njega prosim lepo.

  • avard66 27.03.2023.

    Sve je to normalno u nogometu i psovka Perišića i krtika Kramariča zbog nepoštivanja igrača koji mu se super otvorio da mu doda loptu i Dalić ima pravo na to, nije tu bilo nikakve zle namjere, samo tako možemo doči do željenih rezultata. Problem je u našem mentalitetu, što mi skoro protiv svake reprezentacije prije samog početka utakmice osvojimo tri boda.

  • Šipumiloma 27.03.2023.

    DA, ovaj tekst u potpunosti podržavam jer je objektivan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare