To je to što me zanima!

Dan u kojem je Mourinho dva puta uništio Pepa i Barcelonu

Na 20. travnja 2010. Inter Josea Mourinha razbio je Barcelonu 3-1 na San Siru. Godinu dana kasnije opet je išao na Pepa i Barcu, ovaj put kao Realov trener. I opet im uzeo trofej pred nosom
Vidi originalni članak

Era Josea Mourinha u Realu sigurno nije bila neuspješna, ali nije ni ostala u sjećanju kao neki trogodišnji san nogometnih snova. U Portu, Chelseaju i Interu imao je dodir Kralja Mide. Poslije je malo zahrđao. Danas više ni nije 'Posebni'. Ali...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mourinho je početkom prošlog desetljeća Barcelonu znao ne samo pobijediti nego se s njom usput i igrati. I uvijek sa barem vrećom soli pri ruci. Pa na ranu. S guštom.

Na današnji dan prije točno deset godina sa Interom je Messija, Ibrahimovića & com. razbio na San Siru, 3-1, a onda u uzvratu na Nou Campu skoro cijelu utakmicu s igračem manje (stoper Chivu igrao je lijevo krilo) izdržao, prošao u finale pa osvojio i Ligu prvaka i čudesnu 'tripletu'.

Prije devet godina, 20. travnja 2011., već je bio u Realu. Finale Kupa kralja bilo je posebno jer Real ga nije osvojio 18 godina. S jedne strane Mou, Cristiano i Di Maria, na drugoj Pep, Messi i Ibrahimović. Ludilo od El Clasica.

Mourinho je u tom ludilu - izludio Katalonce. Stavio Pepea na zadnjeg veznog, odrezao sve dovode kisika napadačima, ni Xavi i Iniesta nisu mogli ništa. Zato Ronaldo jest. Zabio je u 103. minuti za 1-0 i Copu del Rey opet u vitrinama.

Na 20. travnja Kataloncima spominjite sve i svakoga samo Mourinha ne. Ušao im je u glavu i smješka se, onako s visine. A nekad je bio... Barcelonin pomoćni trener.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 21.04.2020.

    Barcelona je pokradena 2010. Gol iz zaleđa Milita i u drugoj čisti gol Barcelone za prolazak poništen.

  • Predator11 21.04.2020.

    Eto igrao lijevog beka, ne Chivu.

  • Orz 21.04.2020.

    Meni je najjače od svega kako se nikad ne spominje kako je u tom dvoboju Barcelona pokradena samo tako, samo se gura onaj meč protiv Chelsea javnost ( mislim i njega treba ). To što je tad urađeno u dva meča je sramota samo takva. Sve se može naći na internetu i pogledati od kakvi su golove dali Barceloni a šta nisu sudili i poništili Barci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare