To je to što me zanima!

Dan za prave igrače: Cristiano, Neymar i Čarli slave rođendan

U rodilištima diljem svijeta 5. veljače rodila su se velika nogometna imena. Danas rođendan slave Cristiano Ronaldo, Neymar, Ćorluka, Tevez, Hagi, Cesare Maldini...
Vidi originalni članak

Kad bi se trebao birati najnogometniji dan u godini to bi svakako trebao biti 5. veljače. Iako se na današnji dan nije dogodio nijedan značajni događaj u nogometnoj povijesti, specifičan je po tome što je u istom danu na svijet došao nemali broj velikih nogometnih imena.

Kad bi svi zajedno proslavili rođendan na istom mjestu bio bi to 'all-star' rođendan na kojem bi prednjačio Cristiano Ronaldo. Ponajbolji igrač svijeta danas slavi 28. rođendan, a iako još nije navršio tri desetljeća oborio je velik broj rekorda i osvojio velik broj naslova.

Ronaldo rođendan dijeli s još jednom zvijezdom iz portugalskog govornog područja Neymarom. Brazilski virtuoz iz Santosa danas je navršio 20 godina, a ljubitelji nogometa nadaju se da će ulazak u treće desetljeće života značiti njegov konačni dolazak u Europu.

Današnji dan značajan je i jednom Hrvatu, koji će rođendan dočekati u Londonu u kojem 'kockasti' igraju sutra protiv Južne Koreje. Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka slavi 27. rođendan, a obzirom da je Čarli poznat kao divlji partijaner vrlo vjerojatno bi mogao zaružiti u nekom od londonskih noćnih klubova.

Dvije godine stariji od braniča Lokomotiv Moskve je napadač Manchester Cityja Carlos Tevez koji će zbog reprezentativnih obveza rođendan proslaviti u Švedskoj, u kojoj Argentina u srijedu igra prijateljsku utakmicu.

Od bivših igrača ili trenera rođendan danas slave 'Maradona s Karpata' Gheorge Hagi (48 godina), Nizozemac Giovanni van Bronckhorst (38 godina), Cesare Maldini (81 godina) te Sven-Goran Eriksson (65 godina).

Idi na 24sata

Komentari 68

  • mario215 05.02.2013.

    Cristiano Ronaldo : " Jedna mi se siromašna obitelj obratila danas i tražila pomoć od mene , pomogao sam im i donirao 30 % svoje plaće." Kralju danas rođendan umjesto da on dobiva poklone on siromašnima pomaže RESPECT♥

  • Yassa 05.02.2013.

    neka im je sretan rođendan,

  • floks19 05.02.2013.

    kako je među ove igracine uletio čarli neka mi netko objasni???

Komentiraj...
Vidi sve komentare