Obavijesti

Sport

Komentari 68

Dan za prave igrače: Cristiano, Neymar i Čarli slave rođendan

Dan za prave igrače: Cristiano, Neymar i Čarli slave rođendan
7

U rodilištima diljem svijeta 5. veljače rodila su se velika nogometna imena. Danas rođendan slave Cristiano Ronaldo, Neymar, Ćorluka, Tevez, Hagi, Cesare Maldini...

VIDEO

Kad bi se trebao birati najnogometniji dan u godini to bi svakako trebao biti 5. veljače. Iako se na današnji dan nije dogodio nijedan značajni događaj u nogometnoj povijesti, specifičan je po tome što je u istom danu na svijet došao nemali broj velikih nogometnih imena.

Kad bi svi zajedno proslavili rođendan na istom mjestu bio bi to 'all-star' rođendan na kojem bi prednjačio Cristiano Ronaldo. Ponajbolji igrač svijeta danas slavi 28. rođendan, a iako još nije navršio tri desetljeća oborio je velik broj rekorda i osvojio velik broj naslova.

Ronaldo rođendan dijeli s još jednom zvijezdom iz portugalskog govornog područja Neymarom. Brazilski virtuoz iz Santosa danas je navršio 20 godina, a ljubitelji nogometa nadaju se da će ulazak u treće desetljeće života značiti njegov konačni dolazak u Europu.

Današnji dan značajan je i jednom Hrvatu, koji će rođendan dočekati u Londonu u kojem 'kockasti' igraju sutra protiv Južne Koreje. Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka slavi 27. rođendan, a obzirom da je Čarli poznat kao divlji partijaner vrlo vjerojatno bi mogao zaružiti u nekom od londonskih noćnih klubova.

Dvije godine stariji od braniča Lokomotiv Moskve je napadač Manchester Cityja Carlos Tevez koji će zbog reprezentativnih obveza rođendan proslaviti u Švedskoj, u kojoj Argentina u srijedu igra prijateljsku utakmicu.

Od bivših igrača ili trenera rođendan danas slave 'Maradona s Karpata' Gheorge Hagi (48 godina), Nizozemac Giovanni van Bronckhorst (38 godina), Cesare Maldini (81 godina) te Sven-Goran Eriksson (65 godina).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom