To je to što me zanima!

Dan za 'vatrene': Mladići se bore za EP, Dalićevi izabranici imaju posljednju provjeru...

Nakon remija sa Slovenijom, Hrvatska će danas od 16 sati u izmijenjenom sastavu igrati protiv Bugarske. S druge strane, mini 'vatrene' od 18 sati čeka osmo kolo kvalifikacija za EP protiv Finske
Vidi originalni članak

Dok se druge reprezentacije bore za Svjetsko prvenstvo, hrvatski reprezentativci ožujak su proveli u opuštenom tonu. Imali su priliku osjetiti klimu u Kataru i vidjeti iz prve ruke što ih čeka u studenom, a izbornik Zlatko Dalić je iskoristio prijateljske susrete za isprobavanje novih taktičkih postavki.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Utakmica protiv Slovenije je apsolvirana, više manje uspješno. Rezultatski baš i ne obzirom da smo ostali bez pobjede u posljednjim minutama (1-1), ali taj bod nam je osigurao mjesto u drugom šeširu uoči ždrijeba. Uz to, taj susret pokazao nam je da se 'vatreni' bez problema mogu prilagoditi i na novi sustav što će biti ključno protiv velikih reprezentacija. 

Za kraj pripremnog turnira u Kataru, naši reprezentativci će danas od 16 sati odigrati prijateljski susret protiv Bugarske. Najjače snage dobit će predah, a izbornik je već najavio početnu jedanaestorku. 

Tako će na golu krenuti Ivica Ivušić, u obrani će biti njegov klupski suigrač Mile Škorić, Domagoj Vida i jedini starter za obje utakmice Duje Ćaleta-Car. Na lijevom će beku zaigrati Borna Barišić. Trokut u sredini formirat će Nikola Moro, Lovro Majer i Mario Pašalić, dok će u napadu krenuti sadašnji i bivši nogometaši Hajduka, Nikola Vlašić i Marko Livaja. Jedina nepoznanica je desni bok. Josip Juranović igrao je na toj poziciji protiv Slovenije, ali Dalić ga želi odmoriti, a kako je on jedini klasični desni bek, na toj poziciji zaigrat će netko kome to nije prirodna pozicija. 

Kako god, utakmica protiv Bugarske posljednja je provjera uoči velikih utakmica i posljednja prilika nekim igračima da se nametnu i pokažu izborniku da može na njih računati. Već u lipnju kreće Liga nacija gdje nas čekaju susreti protiv Francuske, Austrije i Danske. 

- Bilo bi zaista lijepo pobjedom završiti ciklus ovdje. Rekao sam već, promijenit ćemo sastav. Igrat će oni koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti ove iz prve utakmicu, a i dati šansu svima drugima koju su tu sa nama. Respektiramo našem protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu - započeo rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice.

Prijenos susreta je od 16 sati na Novoj TV.

Dva sata kasnije na teren izlaze i njihovi nasljednici. Hrvatska U-21 reprezentacija u Varaždinu igra protiv Finske osmo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo. 

Mini 'vatreni' su kvalifikacije otvorili čudesnim nizom od šest pobjeda zaredom, ali u petak ih je zaustavila Austrija (0-0) u poprilično tvrdoj utakmici. Bez obzira na to, izabranici Igora Bišćana su i dalje prvi na ljestvici ispred Norveške, a novom pobjedom napravili bi ogroman korak ka novom velikom natjecanju. 

U prošlom susretu teže od očekivanoga srušili su Fince (2-0), ali nadamo se da će danas pred domaćom publikom opravdati status favorita i pokazati zašto nekolicina mladića već kuca na vrata A reprezentacije. 

- Analizirali smo Austriju; bila je to tvrda, ratnička utakmica i nažalost nismo postigli taj pogodak da si još više olakšamo put prema Europskom prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe da sada pobijedimo Finsku i širom si otvorimo vrata. Austrija sada mora pobijediti Norvešku i nadam se da će nam pobjedom olakšati posao - rekao je kapetan Bartol Franjić. 

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos je na HNTV-u.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • brane456 29.03.2022.

    pusti kraju revijalne utakmice,makwdonja vs portugal je tekma stoleća za makedonce a zaportugal obična natjecateljska tekma❌❌❌❌

  • Bać Iva 29.03.2022.

    Mora se dodati da smo toliko dobri da bi bez poziva za SP mogli ostati standardni napadač Milana Rebić, briljantni Moro iz Dinama iz Moskve, motor Dinama Luka Ivanušec, oporavljeni Pjaca, a iako smo se dobrano pomladili, briljantni talenti poput Šutala, Vuškovića, Kačavende, Sučića, Šimića i Biuka unatoč ogromnom potencijalu ne mogu ni priliku za šansu dobiti u reprezentaciji. Nenormalno koliko smo jaki. Kačavenda je čudo, Šutalo novi Gvardiol, Sučić lider Salzburga a Biuk ima talent za najveće stvari. I za kraj, imamo najboljeg veznog svijeta Modrića i najboljeg stopera na svijetu Gvardiola. Da imamo recimo Mandžukića u onoj formi, potpisao bih Naslov ovako će me i finale zadovoljiti.   

  • zivojin bata miric 29.03.2022.

    Zao mi orsica.i u prijateljskima ga se sikanira.bolje da je ostao u zgu i pripremao se za zavrsnicu prvenstva nego da ga prevara tako omalovazava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare