Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dan za 'vatrene': Mladići se bore za EP, Dalićevi izabranici imaju posljednju provjeru...

Dan za 'vatrene': Mladići se bore za EP, Dalićevi izabranici imaju posljednju provjeru...

Nakon remija sa Slovenijom, Hrvatska će danas od 16 sati u izmijenjenom sastavu igrati protiv Bugarske. S druge strane, mini 'vatrene' od 18 sati čeka osmo kolo kvalifikacija za EP protiv Finske

VIDEO

Dok se druge reprezentacije bore za Svjetsko prvenstvo, hrvatski reprezentativci ožujak su proveli u opuštenom tonu. Imali su priliku osjetiti klimu u Kataru i vidjeti iz prve ruke što ih čeka u studenom, a izbornik Zlatko Dalić je iskoristio prijateljske susrete za isprobavanje novih taktičkih postavki.

Pokretanje videa...

Press konferencija izbornika Dalića uoči dva pripremna susreta Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije i Bugarske VIDEO

Utakmica protiv Slovenije je apsolvirana, više manje uspješno. Rezultatski baš i ne obzirom da smo ostali bez pobjede u posljednjim minutama (1-1), ali taj bod nam je osigurao mjesto u drugom šeširu uoči ždrijeba. Uz to, taj susret pokazao nam je da se 'vatreni' bez problema mogu prilagoditi i na novi sustav što će biti ključno protiv velikih reprezentacija. 

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Za kraj pripremnog turnira u Kataru, naši reprezentativci će danas od 16 sati odigrati prijateljski susret protiv Bugarske. Najjače snage dobit će predah, a izbornik je već najavio početnu jedanaestorku. 

Tako će na golu krenuti Ivica Ivušić, u obrani će biti njegov klupski suigrač Mile Škorić, Domagoj Vida i jedini starter za obje utakmice Duje Ćaleta-Car. Na lijevom će beku zaigrati Borna Barišić. Trokut u sredini formirat će Nikola Moro, Lovro Majer i Mario Pašalić, dok će u napadu krenuti sadašnji i bivši nogometaši Hajduka, Nikola Vlašić i Marko Livaja. Jedina nepoznanica je desni bok. Josip Juranović igrao je na toj poziciji protiv Slovenije, ali Dalić ga želi odmoriti, a kako je on jedini klasični desni bek, na toj poziciji zaigrat će netko kome to nije prirodna pozicija. 

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Kako god, utakmica protiv Bugarske posljednja je provjera uoči velikih utakmica i posljednja prilika nekim igračima da se nametnu i pokažu izborniku da može na njih računati. Već u lipnju kreće Liga nacija gdje nas čekaju susreti protiv Francuske, Austrije i Danske. 

Doha: Izbornik Zlatko Dalić dao izjavu oko izbora kampa Svjetskog nogometnog prvenstva

- Bilo bi zaista lijepo pobjedom završiti ciklus ovdje. Rekao sam već, promijenit ćemo sastav. Igrat će oni koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti ove iz prve utakmicu, a i dati šansu svima drugima koju su tu sa nama. Respektiramo našem protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu - započeo rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice.

Prijenos susreta je od 16 sati na Novoj TV.

Dva sata kasnije na teren izlaze i njihovi nasljednici. Hrvatska U-21 reprezentacija u Varaždinu igra protiv Finske osmo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo. 

Hrvatska i Austrija igraju kvalifikacijsku utakmicu U-21 za EP 2023. godine

Mini 'vatreni' su kvalifikacije otvorili čudesnim nizom od šest pobjeda zaredom, ali u petak ih je zaustavila Austrija (0-0) u poprilično tvrdoj utakmici. Bez obzira na to, izabranici Igora Bišćana su i dalje prvi na ljestvici ispred Norveške, a novom pobjedom napravili bi ogroman korak ka novom velikom natjecanju. 

U prošlom susretu teže od očekivanoga srušili su Fince (2-0), ali nadamo se da će danas pred domaćom publikom opravdati status favorita i pokazati zašto nekolicina mladića već kuca na vrata A reprezentacije. 

Hrvatska i Austrija igraju kvalifikacijsku utakmicu U-21 za EP 2023. godine

- Analizirali smo Austriju; bila je to tvrda, ratnička utakmica i nažalost nismo postigli taj pogodak da si još više olakšamo put prema Europskom prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe da sada pobijedimo Finsku i širom si otvorimo vrata. Austrija sada mora pobijediti Norvešku i nadam se da će nam pobjedom olakšati posao - rekao je kapetan Bartol Franjić. 

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos je na HNTV-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje