To je to što me zanima!

Danci poklopili Slovence: Sami ste krivi, naručivali ste si pizzu

Igrače je na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu pokosila crijevna viroza zbog koje su neki ostali sjediti na klupi, ili pak na WC-u. Slovenci su optužili organizatore, ali Danska tvrdi drugačije
Vidi originalni članak

Rukometaši Slovenije ispali su sa Svjetskog prvenstva nakon remija s Egiptom (25-25), a doma su otišli u teškim mukama zbog crijevne viroze koja je poharala više momčadi, uključujući i Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon debakla u Kairu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čak 12 slovenskih igrača otrovalo se hranom, a iz slovenskog saveza tvrde da su za sve krivi organizatori.

- Izbjegavajte hranu u hotelu koju radi domaćin prvenstva - savjetovao je Uroš Mohorič sportskom direktoru Danske koja će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta. 

Sportski direktor danskog saveza Morten Henriksen upravo je suprotnog mišljenja i tvrdi da ima dokaze da su si Slovenci sami krivi. 

BRZO POSPREMANJE Udarac bi tek bio ostati bez OI, a ovakvi više nismo favoriti... Vrijeme je za poneka nova lica

- Ono što mi je rekao je zbilja komično. Imamo fotografije da su Slovenci naručili dostavu i jeli pizzu. Nisu jedina momčad koja pati od istih problema - rekao je za TV2.

Međutim, Slovenski rukometni savez i dalje kritizira Međunarodnu rukometnu federaciju (IHF).

- Sigurni smo da se ovo nije slučajno dogodilo - rekao je direktor Slovenskog rukometnog saveza misleći i na zaraze drugih momčadi. 

Johan i Mikkel Hansen također su zaraženi te nisu mogli igrati na utakmici protiv Hrvatske, ali Morten Henriksen smatra da trovanje hranom nema nikakve veze s time što su igrali protiv Egipta.

- Postoje momčadi koje ne igraju s Egiptom pa imaju bolove u trbuhu. Mislim da je higijena u hotelu na visokom nivou te da osoblje dobro radi svoj posao - rekao je Henriksen i dodao:

KRAJ JEDNE ERE Tko nakon Červara? Savez traži 'vatrogasca' uoči kvalifikacija

- Ono što sigurno ne smijemo učiniti prije utakmice je napraviti isto što i Slovenija, a to je naručiti pizzu jer time povećavamo rizik od zaraze. U hotelu možemo pratiti na koji način i što nam se servira.

Henriksen je uvjeren da će se igrači na vrijeme oporaviti te da su već sad u puno boljem stanju nego prije. 

- Nekoliko igrača se još uvijek ne osjeća dobro, ali većina ih ima samo blaže simptome - zaključio je Henriksen. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hary007 26.01.2021.

    Danci tuku čak i trenirajuči na wc šolji. Hahah

  • 26.01.2021.

    Istina je da kade se putuje u zemlje kao Egipat, Tunis, Alžir, turističke agencije upozoravaju na crijevne viroze zbog različitosti u kulturama. Ništa neobično. Samo je trebalo razmišljati o tom detalju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare