To je to što me zanima!

Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge

Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, rekao je danski sudac Martin Gjeding, koji predlaže IHF-u uvođenje novog sistema
Vidi originalni članak

Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su nam sudili protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima, od hokeja, tenisa pa do američkog nogometa, a u kojem bi treneri imali pravo na 'challenge'. Suci bi u tom slučaju prekinuli utakmicu, otišli pogledati spornu situaciju i onda odlučili hoće li ostati pri odluci ili će je promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Da je Lino pozvao 'challenge', promijenili bismo odluku'

- Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili - rekao je Martin Gjeding, koji je zajedno s Madsom Hansenom sudio Hrvatskoj u porazu koji je 'kauboje' ostavio bez šanse za medalju na SP-u.

GRIZE IH SAVJEST Danci priznali: Da, oštetili smo Hrvatsku i zato nismo spavali!

IHF ozbiljno razmišlja

Situacija o kojoj pričaju danski suci je bila kod jedan razlike za Njemačku, minutu i pol prije kraja, kad su Karačiću sudili probijanje. Kasnije su Hansen i Gjeding priznali da su pogriješili. Sad žele uvesti revoluciju u rukomet i spriječiti da se takve stvari ponove.

- Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima - rekao je Mads Hansen, a u IHF-u ozbiljno razmišljaju o prijedlogu uvođenja 'challenge sistema' u rukomet.

ČETVORICA POD ISTRAGOM Uzvraćaju: IHF zbog Njemačke pokreće istragu protiv Hrvata

- Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za 'challenge' - rekao je predsjednik svjetske sudačke komisije Ramon Gallego.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • clapaucius 25.01.2019.

    Nije loše ali bojim se da bi utakmica mogla trajati dva sata umjesto dosadašnji jedan!

  • 24.01.2019.

    Dok su drugi šutili kada su bili pokradeni Lino je na sav glas govorio istinu u nadi da će to nešto promjeniti, a izgleda da i hoće, a vi po njemu pljujte. Pustite rezultate naših i taj Brazil. Ovdje se radi o očajnom suđenju kakvo ni nogomet nema.. Nije prvi put da su naše pokrali ili tamo neku treću repku. Lino govori ovo zbog rukometa, ne zbog sebe. On će svoju kaznu za izrečeno dobiti, a govorio je istinu. Netko je morao... Bravo Lino!

  • armada20 24.01.2019.

    Nadam se da Lino neće moći zvat .

Komentiraj...
Vidi sve komentare