Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
109 komentara

Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge

Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, rekao je danski sudac Martin Gjeding, koji predlaže IHF-u uvođenje novog sistema

Foto: Facebook
109 komentara

Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su nam sudili protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima, od hokeja, tenisa pa do američkog nogometa, a u kojem bi treneri imali pravo na 'challenge'. Suci bi u tom slučaju prekinuli utakmicu, otišli pogledati spornu situaciju i onda odlučili hoće li ostati pri odluci ili će je promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO

'Da je Lino pozvao 'challenge', promijenili bismo odluku'

- Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili - rekao je Martin Gjeding, koji je zajedno s Madsom Hansenom sudio Hrvatskoj u porazu koji je 'kauboje' ostavio bez šanse za medalju na SP-u.

GRIZE IH SAVJEST Danci priznali: Da, oštetili smo Hrvatsku i zato nismo spavali!

IHF ozbiljno razmišlja

Situacija o kojoj pričaju danski suci je bila kod jedan razlike za Njemačku, minutu i pol prije kraja, kad su Karačiću sudili probijanje. Kasnije su Hansen i Gjeding priznali da su pogriješili. Sad žele uvesti revoluciju u rukomet i spriječiti da se takve stvari ponove.

- Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima - rekao je Mads Hansen, a u IHF-u ozbiljno razmišljaju o prijedlogu uvođenja 'challenge sistema' u rukomet.

GER, IHF WM 2019, Kroatien (CRO vs Deutschland (GER) ČETVORICA POD ISTRAGOM Uzvraćaju: IHF zbog Njemačke pokreće istragu protiv Hrvata

- Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za 'challenge' - rekao je predsjednik svjetske sudačke komisije Ramon Gallego.

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message