To je to što me zanima!

Sindikalist Šimić: Zaštitit ćemo igrače, mora nam pomoći HNS

Dario Šimić je s Marijem Jurićem osnovao udrugu koja će štititi prava nogometaša u Hrvatskoj. Bivši igrač Dinama, Intera i Milana kaže da udruga ima potporu Fife
Vidi originalni članak

Dario Šimić je znanjem i iskustvom odučio pomoći hrvatskim nogometašima, postao je prvi predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat.

- Udrugu smo osnovali s ciljem zaštite prava i interesa naših nogometaša, koji mjesecima ne primaju plaću, a onda moraju plaćati poreze i kamate te se zbog toga nalaze u teškoj situaciji - rekao je proslavljeni branič, koji smatra da je iskrivljena slika u društvu da naši nogometaši žive u blagostanju.

Afera Offside potresla je hrvatski nogomet, mnogi poznati igrači umiješani su u namještanje.

- Ovo je poziv javnosti, da opet ne bilo afere Offside, nego da se krene u pravom smjeru. Imamo potporu Fife, a očekujemo zaštitu od HNS-a - kaže Šimić.

Dario iz talijanske Serie A ima dobra iskustva u sindikalnoj zaštiti prava nogometaša.

- Talijanski sindikat je jedan od najjačih. Puno im pomaže udruga nogometaša jer im je interes da im nogomet bude što ‘čistiji’.

Glavni tajnik udruge Nogometni sindikat je Mario Jurić, bivši nogometaš Dinama i Slaven Belupa.

- Naš glavni cilj je da nogometaši prijeđu s ugovora od samostalnih djelatnosti na ugovore o radu. Ugovor o radu najčešće imaju inozemni nogometaši, što smatramo diskriminacijom - rekao je Jurić i dodao:

- U Sloveniji su sindikat osnovali prije sedam godina, ondje se kažanjavu klubovi koji ne izvršavaju obveze prema igračima.

Nogometni sindikat zasad ima stotinjak članova

Financirat ćemo se iz članarina i dotacija. Prvih šest mjeseci bit će besplatno, a dalje će mjesečna članarina biti pedesetak kuna. Zasad udruga ima stotinjak članova, a ne bojimo se nikakvih pritisaka i sankcija jer ćemo raditi prema propisima, kazao je Mario Jurić, tajnik nove udruge.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kantrida 10.06.2011.

    mamic misli na sve, postavio ga mamic i hns da davi ostale klubove. dinamo nece dirat jer nesmije na sefa

  • kantrida 10.06.2011.

    simicu, prvo se bori protiv smeca u hns-u i dinamu. vecina klubova nema novaca jer to radi hns i dinamo. iono malo sta moze sponzorirati klubove mora to radit dinamu pod direktivom hns-a. zato zatvori usta jadnice.

  • bolje_grob_nego_rob 09.06.2011.

    izgleda da šimiću propada posao sa vodom pa treba odnekuda namaknut lovu,ako netko danas živo kako bubreg u loju,onda su to nogometaši,kakav sindikat,za to treba ići u školu moj šimiću

Komentiraj...
Vidi sve komentare