To je to što me zanima!

Debeli minus: Dinamu je i puno bolje da nije u Europi

Mamić je potrošio mnogo novca na pojačanja očekujući proboj u Europi. Tri mjeseca kasnije moli se da sudjelovanje u Euroligi što prije završi
Vidi originalni članak

Početkom kolovoza u Maksimir je stigao Red Bull Salzburg. Remi bez primljenoga gola ili bilo kakva pobjeda otvorila bi Dinamu vrata Lige prvaka. “Modri” bi bili nositelji, došao bi nekakav Aktobe, Šerif, Ventspils, a prolazak bi jamčio 50 milijuna kuna. Samo od ulaska u Ligu prvaka. Dinamo je izgubio, a Mamić sjeo u auto i vozio se autocestom do Rijeke. Već je tad predosjećao u kakav će minus ući. Od srpnja do prosinca, odnosno do kraja Dinamove europske misije, Mamić će Papadopoulosu isplatiti dva i pol milijuna kuna. Argentincu Leandru Cufreu isplatit će još pola milijuna više. Iako će Leo utakmicu protiv Anderlechta gledati u svojem naslonjaču. Za europski iskorak doveli  su Slepičku i Calella. Prvi uopće ne putuje na europske utakmice, a drugi će susret gledati s Cufreom na TV-u. Njihova polugodišnja gaža stajat će Dinamo još dva milijuna kuna.
- Za veliki europski iskorak odlučili smo produljiti ugovor s Mandžukićem - istaknuo je Mamić “podebljavši” mu ugovor na gotovo sedam milijuna kuna na godinu.
I Mandžo ga je iznevjerio. Zbog prigovora sucu izostao je iz utakmice protiv Salzburga i “izbio” golem novac Dinamu.
Osim plaća, Dinamo na organizaciju svake domaće utakmice troši milijun kuna. Prihod protiv  Ajaxa - nula. Protiv Temišvara - isto.
- Na te dvije utakmice mogli smo zaraditi tri i pol milijuna kuna. Samo od prodanih ulaznica. Ovako zbrajamo samo gubitke - govorili su po klupskim prostorijama nakon Ajaxa.
Ni tu nije kraj. Iako je ispao, Dinamo će potrošiti još pola milijuna kuna na putovanje i smještaj u Bruxellesu, gdje igra protiv Anderlechta. Pravi europski san. Nakon kojeg su 'modri' u debelom minusu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Nizozemac 07.11.2009.

    JAX...// Calello je doveden zato sto po Mamicu i takvim ljudima mi nemamo talente vidi samo naprimjer koliko je velika Dinamova nogometna skola pa Hajdukova i tako dalje ali mi moramo kupit sa strane pa bok a nasi mladi nemaju perspektivu

  • Nizozemac 07.11.2009.

    Mamicu tebe nezanima toliko Dinamo i Dinamova pojacanja koliko te zanima tvoj slajbok (novcanik) Kunes se u nas Dinamo a kad popijes koju vise CJEPAS DINAMOV DRES Gdje je kod tebe POSTOVANjE i LjUBAV PREMA DINAMU.

  • JAX 07.11.2009.

    ne kuzim cemu je doveden ovaj calello znem za jedino dvije utakmice u kojima je imao nesto bitniju ulogu i to u negativnom smislu ovaj promasaj je u rangu s onim andersonovim

Komentiraj...
Vidi sve komentare