Obavijesti

Sport

Komentari 13

Debeli minus: Dinamu je i puno bolje da nije u Europi

Debeli minus: Dinamu je i puno bolje da nije u Europi
1

Mamić je potrošio mnogo novca na pojačanja očekujući proboj u Europi. Tri mjeseca kasnije moli se da sudjelovanje u Euroligi što prije završi

VIDEO

Početkom kolovoza u Maksimir je stigao Red Bull Salzburg. Remi bez primljenoga gola ili bilo kakva pobjeda otvorila bi Dinamu vrata Lige prvaka. “Modri” bi bili nositelji, došao bi nekakav Aktobe, Šerif, Ventspils, a prolazak bi jamčio 50 milijuna kuna. Samo od ulaska u Ligu prvaka. Dinamo je izgubio, a Mamić sjeo u auto i vozio se autocestom do Rijeke. Već je tad predosjećao u kakav će minus ući. Od srpnja do prosinca, odnosno do kraja Dinamove europske misije, Mamić će Papadopoulosu isplatiti dva i pol milijuna kuna. Argentincu Leandru Cufreu isplatit će još pola milijuna više. Iako će Leo utakmicu protiv Anderlechta gledati u svojem naslonjaču. Za europski iskorak doveli  su Slepičku i Calella. Prvi uopće ne putuje na europske utakmice, a drugi će susret gledati s Cufreom na TV-u. Njihova polugodišnja gaža stajat će Dinamo još dva milijuna kuna.
- Za veliki europski iskorak odlučili smo produljiti ugovor s Mandžukićem - istaknuo je Mamić “podebljavši” mu ugovor na gotovo sedam milijuna kuna na godinu.
I Mandžo ga je iznevjerio. Zbog prigovora sucu izostao je iz utakmice protiv Salzburga i “izbio” golem novac Dinamu.
Osim plaća, Dinamo na organizaciju svake domaće utakmice troši milijun kuna. Prihod protiv  Ajaxa - nula. Protiv Temišvara - isto.
- Na te dvije utakmice mogli smo zaraditi tri i pol milijuna kuna. Samo od prodanih ulaznica. Ovako zbrajamo samo gubitke - govorili su po klupskim prostorijama nakon Ajaxa.
Ni tu nije kraj. Iako je ispao, Dinamo će potrošiti još pola milijuna kuna na putovanje i smještaj u Bruxellesu, gdje igra protiv Anderlechta. Pravi europski san. Nakon kojeg su 'modri' u debelom minusu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti