To je to što me zanima!

Dečki, brža sam: 'Oderala' dva svjetska prvaka u Barceloni...

Susie Wolff na slobodnom treningu uoči Velike nagrade Španjolske bila je brža od Fernanda Alonsa i Jensona Buttona. Britanka je rezervna vozačica Williamsa...
Vidi originalni članak

Susie Wolff , koja je lani postala prva žena koja je nastupila na treninzima Formule 1 u posljednje 23 godine, na prvom slobodnom treningu u Barceloni uoči Velike nagrade Španjolske iza sebe je ostavila svjetske prvake, Fernanda Alonsa i Jensona Buttona.

Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Britanska vozačica koja je rezerva u momčadi Williamsa nada se da će postati prva žena nakon 40 godina koja je nastupila u utrci Formule 1. Giovanna Amati bila je posljednja žena u "oktanskom cirkusu" 1992. godine, ali ona se nije kvalificirala za utrku, kao ni njezine prethodnice Desir Wilson i Divina Galica. Posljednja žena koja je vozila utrku Formule 1 bila je Lella Lombardi 1975. godine.

Suzie je na putu da dobije šansu nakon 40 godina... Prvi slobodni t rening završila je na 14. mjestu. Ispred Fernanda Alonsa , dvostrukog svjetskog prvaka, od kojeg je bila bolja za desetinku. Iza je ostavila još jednog svjetskog prvaka, Jensona Buttona.

- Da ne mislim kako se mogu ravnopravno natjecati na ovoj razini, odavno bih odustala od svega. Sto posto sam uvjerena da žena može voziti Formulu 1 na ovoj razini - rekla je 32-godišnja britanska vozačica i dodala:

- Svaki put kad sam u bolidu, učim. Napredujem. Nije lako, ali nikad ne gubim nadu. Blizu sam nastupa u F1, ali sam i daleko od toga.

Vozačice u Formuli 1:

  • Maria Teresa de Filippis - 5 utrka (1958-69), triput startala - 0 bodova
  • Lella Lombardi - 17 utrka (1974-76), 12 puta startala - 0.5 bodova
  • Divina Galica - tri utrke (1976 & 78), nije se kvalificirala
  • Desire Wilson - jedna utrka (1980), nije se kvalificirala
  • Giovanna Amati - tri utrke (1992), nije se kvalificirala
Idi na 24sata

Komentari 39

  • hende007 09.05.2015.

    Ako je netko gledao Top Gear, kada je Richard Hammond pokušao prvi puta voziti pravi bolid F1, moglo se vidjeti kolika je tu vještina potrebna. Ovoj curi svaka čast, ali istina je i da je vozila bolid koji je sekundu brži u jednome krugu od bolida koje su vozili Button i Alonso.

  • toma789 09.05.2015.

    Ima jako dobar razlog zašto je brža od njih, a ovakva vijest je reklama kojom se pokušavaju prikupiti novci i sponzori

  • na putu za pakao 08.05.2015.

    24 sata,kad već pišete o formuli i 1. treningu ,bar se udostojite dati podatke o poretku,,jer ako je ovo sport.,onda nema mjesta 'pozitivnoj diskriminaciji' ,jer vi na ovaj način zapravo diskriminirate vozačice,,ok kužimo Susie sa bolidom Williamsa koji je konkurentan i redovito osvaja bodove je isprec McL koji nema nijedan bod jer su još u debelom zaostatku i biti će još bar ove i naredne sezone... ali šta je sa ostalim vozačima,dajte punu informaciju ili ništa,ja više ne gledam F1 ali sam za Grosjeana,hoću znati koji je on u poretku -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare