To je to što me zanima!

Delač: Sjetili smo se '98. godine i eto, ponovilo se...

Hrvatska U-19 reprezentacija izgubila je polufinale EP-a u Francuskoj od domaćina 2-1. Za Hrvate je zabio Ademi, a za Francuze Kakuta i Bakambu
Vidi originalni članak

Golom Davora Šukera, u polufinalu Svjetskog prvenstva, Hrvatska je povela protiv Francuske. Bili smo nadomak finalu. No greška Bobana i “luda” večer Liliana Thurama, odveli su domaćine u finale. Kasnije i do naslova. Bilo je to 1998. Dvanaest godina poslije, mladi “Vatreni” za ulazak u finale Europskog prvenstva opet su morali preko Francuske. Kao i te 1998., prvi smo zabili.
- Nakon vodstva imali smo još jednu sjajnu šansu. Da smo tad otišli na 2-0... - rekao je nakon utakmice sjajni Matej Delač.
Hrvatska je prvih pola sata igrala sjajno, Francuza nije bilo nigdje. No, kako je sve te večeri, kako kažu igrači, podsjećalo na onu prije dvanaest godina, tako je Mario Tičinović katastrofalno pogriješio i omogućio Francuzima izjednačenje. Baš kao Zvonimir Boban u Saint-Denisu.
- Kod 1-1 kroz glavu mi je prolazila ta 1998. Sve se tako poklopilo, da sam u jednom trenutku pomislio: O, Bože, samo da ne primimo gol. Samo da se ne ponovi. Na žalost, ponovilo se - otkrio je golman Hrvatske Delač.
Hrvatska je izgubila 2-1, no izbornik Ivica Grnja i reprezentativci uzdignute glave mogu napustiti Toulouse. Cilj je bilo plasirati se među prve četiri momčadi i izboriti Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji.
- Ma, mi smo došli s namjerom, kako se kaže, ne osramotiti se. Ovo nismo ni sanjali. Čim je utakmica završila, sjeli smo i zadovoljno prokomentirali: Glavu gore, ovo je sjajan uspjeh - ispričao je golman Hrvatske.
- Ha, opet ta Francuska. Možda se i to jednom promijeni i prođemo te Francuze - zaključio je Andrej Kramarić.

'EH, DA NAM JE IGRAO NAŠ KAPETAN...'

Hrvatska nije mogla računati na kartoniranog Renata Kelića.
- To je bio ključ. Nedostajao nam je kao vođa, kao igrač koji će povisiti glas, dignuti nas kad nam ne ide. Eh, da nam je bio naš kapetan, ne bi mi ovako prošli - rekao je Matej Delač.

MLADI VATRENI NISU ZANIMLJIVI HRT-U
Hrvatska je na EP-u u Francuskoj igrala sjajno. Portugalu su uvalili pet komada. Igrali polufinale, sve to mogli ste pratiti na Eurosportu 2 ili putem live streaminga preko interneta. Da, HRT je još jednom ostao iznenađen uspjehom Hrvatske. Valjda nisu mislili da će tako daleko i nije im bilo ni na kraj pameti otkupiti prava prijenosa.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • luckystrike 27.07.2010.

    EUROSPORT 2

  • johnyEnglish 27.07.2010.

    OMG why they try to speak English :-) carevi su One \"Bod\" 3 Bod crko sam od smjeha http://www.uefa.com/under19/matches/season=2010/round=15348/match=2002385/report/index.html?autoplay=true

  • gladijator 27.07.2010.

    Bravo ADEMI !!! Svaka čast !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare