To je to što me zanima!

Denver unatoč lošijem Jokiću nadomak velikom NBA finalu!

U povijesti NBA lige nijedna momčad nije preokrenula zaostatak od 3-0 u seriji doigravanja. Taj je zadatak ispred LA Lakersa i LeBrona Jamesa nakon treće pobjede Denvera u finalu Zapadne konferencije NBA lige
Vidi originalni članak

Košarkaši Denver Nuggetsa poveli su 3-0 u seriji finala Zapadne konferencije NBA lige nakon pobjede 119-108 nad Los Angeles Lakersima.

Podsjetimo, Denver je slavio u prve dvije utakmice na domaćem terenu, a serija se sinoć preselila u Los Angeles, gdje su u Crypto.com Areni (nekad Staples Centru) Lakersi tražili pobjedu i nadu za preokret serije. Međutim, stvar je sada praktički gotova. Nikad u povijesti NBA lige vodstvo od 3-0 nije bilo okrenuto u stranu momčadi koja gubi, a Denver doista izgleda nezaustavljivo.

PREŽIVJELA NOĆNU MORU Deset mjeseci je bila zatočena u Rusiji. Sada je konačno zaigrala

Tome svjedoči činjenica da Nikola Jokić (28) nije imao nevjerojatnu večer. Završio je utakmicu s 24 koša (šut 9-19), šest skokova i osam asistencija. Da se radi o nekom drugom košarkašu, ovo bi bila odlična statistika. Jokić nas je, ipak, navikao na visoka očekivanja, ali nedvojbeno je imao veliku ulogu u novoj pobjedi Denvera.

Murray u glavnoj ulozi

Protagonist Nuggetsa ovu je utakmicu ipak bio Jamal Murray. Ovaj bek zabio je 37 koševa (šut 15-29, trica 5-11) uz sedam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte. 

VELIKA POBJEDA Novo čudo u Bostonu: Butler opet fantastičan, Miami ima 2-0

VICTOR WEMBANYAMA Lutrija odlučila u kojem će NBA klubu igrati francuska senzacija

Lakersi su imali trojicu igrača s preko 20 koševa. To su Anthony Davis (28 koševa i 18 skokova), LeBron James (23 koševa i 12 asistencija) i Austin Reaves (23 koševa, sedam skokova). Međutim, samo se još Rui Hachimura (13 koševa) upisao među dvocifrene strijelce, dok ih je Denver imao pet.

Miami Heat i Boston Celticsi (ponedjeljak, 2:30 sati) nastavljaju doigravanje, dok će Lakersi opet ugostiti Nuggetse u utorak od 2.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NIKE 21.05.2023.

    Lakersima je i polufinale završnice veliki uspjeh pošto su bili mlohavi cijelu sezonu.

  • Mladenović 21.05.2023.

    Očekivano, ovaj tim se stvara 4 godine… bravo Denver

Komentiraj...
Vidi sve komentare