To je to što me zanima!

Derbi Dinamo - Hajduk otvara novu sezonu na novom kanalu, Torcida opet stiže na Maksimir

Prvak i osvajač Kupa igrat će 9. srpnja u Zagrebu za trofej Hrvatskoga nogometnog superkupa. Dinamo ima pet naslova u tom natjecanju, Hajduk četiri, a posljednje izdanje nikad nije odigrano
Vidi originalni članak

Dinamo je prvak, Hajduk pobjednik Kupa nakon trijumfa na krcatom Poljudu nad Rijekom (3-1), prvi put nakon devet godina suše trofeja. Dva najveća hrvatska kluba igrat će tako za Superkup na otvaranju nove sezone klupskog nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO: Korteo Torcide prema Poljudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ranije je bilo poznato kako je termin te utakmice 9. srpnja, tjedan dana prije početka HNL-a, a propozicijama je određeno da se igra na stadionu prvaka pa će "bili" nakon manje od dva mjeseca ponovno na Maksimir. A s njima i Torcida pa će policija imati pune ruke posla oko organizacije utakmice nakon velikih nereda koje je prošle subote na autocesti kod Desinca izazvala Torcida.

VIDEO Spektakl u finalu: Drmić šokirao 'bile', Ferro izjednačio, sjajni Melnjak odveo Hajduk do Kupa

Bit će to i prva utakmica koja će se emitirati na novom kanalu MAXSport u ponudi Hrvatskog telekoma koji je otkupio četverogodišnja prava na domaći nogomet za 44 milijuna eura. Utakmica će se moći gledati na MAXtv-u, EVOtv-u i Iskonu.

Superkup se posljednji put igrao još 2019., kad je Dinamo u Zagrebu golom Amera Gojaka pobijedio Rijeku 1-0 i donio rekordni šesti trofej u tom natjecanju "modrima".

Hajduk će ga moći izjednačiti trijumfira li u Zagrebu. Među osvajačima ovog natjecanja još je samo Rijeka koja je Superkup osvojila 2014.

Zanimljivo je da ga Dinamo i Rijeka nikad nisu odigrali za sezonu 2019/20., koja je bila prekinuta zbog pandemije, jer je pauza prije nove bila prekratka, a klubovi se nakon toga nisu mogli usuglasiti za termin ni početkom prošle godine.

Superkup se nije igrao u sezonama kad je isti klub osvojio i prvenstvo i Kup.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 29.05.2022.

    Dinamo se vec us...ra,ka i njegovi internet navijaci!Vidimo se u Zg na stadionu koji se puni zahvaljujuci najvecem klubu HNL-a i da dolaze uzivat u Livajinim majstorijama samo to nesmu pokazat ni priznat

  • 28.05.2022.

    Nece policija imat pune ruke posla tad, bez brige...Sad ce tuć sa svih strana i sa cim got moze tako da se ne brinite.Ponovit im se Desinec nece sigurno.

  • ferata 27.05.2022.

    opet na ružnomir

Komentiraj...
Vidi sve komentare