Obavijesti

Sport

Komentari 28

Derbi Dinamo - Hajduk otvara novu sezonu na novom kanalu, Torcida opet stiže na Maksimir

Derbi Dinamo - Hajduk otvara novu sezonu na novom kanalu, Torcida opet stiže na Maksimir

Prvak i osvajač Kupa igrat će 9. srpnja u Zagrebu za trofej Hrvatskoga nogometnog superkupa. Dinamo ima pet naslova u tom natjecanju, Hajduk četiri, a posljednje izdanje nikad nije odigrano

VIDEO

Dinamo je prvak, Hajduk pobjednik Kupa nakon trijumfa na krcatom Poljudu nad Rijekom (3-1), prvi put nakon devet godina suše trofeja. Dva najveća hrvatska kluba igrat će tako za Superkup na otvaranju nove sezone klupskog nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO: Korteo Torcide prema Poljudu

Pokretanje videa...

hajduk 00:41

Ranije je bilo poznato kako je termin te utakmice 9. srpnja, tjedan dana prije početka HNL-a, a propozicijama je određeno da se igra na stadionu prvaka pa će "bili" nakon manje od dva mjeseca ponovno na Maksimir. A s njima i Torcida pa će policija imati pune ruke posla oko organizacije utakmice nakon velikih nereda koje je prošle subote na autocesti kod Desinca izazvala Torcida.

Bit će to i prva utakmica koja će se emitirati na novom kanalu MAXSport u ponudi Hrvatskog telekoma koji je otkupio četverogodišnja prava na domaći nogomet za 44 milijuna eura. Utakmica će se moći gledati na MAXtv-u, EVOtv-u i Iskonu.

Superkup se posljednji put igrao još 2019., kad je Dinamo u Zagrebu golom Amera Gojaka pobijedio Rijeku 1-0 i donio rekordni šesti trofej u tom natjecanju "modrima".

Hajduk će ga moći izjednačiti trijumfira li u Zagrebu. Među osvajačima ovog natjecanja još je samo Rijeka koja je Superkup osvojila 2014.

Zanimljivo je da ga Dinamo i Rijeka nikad nisu odigrali za sezonu 2019/20., koja je bila prekinuta zbog pandemije, jer je pauza prije nove bila prekratka, a klubovi se nakon toga nisu mogli usuglasiti za termin ni početkom prošle godine.

Superkup se nije igrao u sezonama kad je isti klub osvojio i prvenstvo i Kup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Evo golova
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Evo golova

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika