To je to što me zanima!

Derbi koji je mogao odlučivati putnika u kvalifikacije LP-a...

Iako su Splićani još donedavno bili na drugom mjestu, njihove su uloge u međuvremenu preuzeli drugi glavni glumci, Osijek i Lokomotiva, pa bi se u ovom Jadranskom derbiju mogao odlučiti tek osvajač utješne nagrade
Vidi originalni članak

Prije nego je nastupila korona-pauza, Jadranski derbi u predzadnjem kolu prvenstva bio je podcrtan kao onaj koji bi možda mogao odlučivati o putniku u kvalifikacije za Ligu prvaka. Jer, ako se sjećate tadašnjeg stanja na ljestvici, Rijeka je držala drugo mjesto, a Hajduk, s dva boda manje, četvrto.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrijavanje Dinama i Hajduka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, iako su Splićani još donedavno bili na drugom mjestu, njihove su uloge u međuvremenu preuzeli drugi glavni glumci, Osijek i Lokomotiva, pa bi se u ovom Jadranskom derbiju mogao odlučiti tek osvajač utješne nagrade, što se za jedne i druge prije završnih 180 minuta čini tek četvrto mjesto, u boljem slučaju treće. Doduše, nakon poraza Osijeka u Varaždinu Riječani u nekom scenariju još mogu dohvatiti i drugo mjesto, no za to bi primarno danas (21:05) morali pobijediti na Poljudu, dočekati kiks Lokomotive protiv Gorice, pobijediti Istru u zadnjem kolu i nadati se remiju Osijeka i Lokomotive... Previše je toga da bi ispala dobitna kombinacija.

JADRANSKI DERBI BEZ PUBLIKE 'Pašalić je postao igrač za prvih 11 Hrvatske, Čuića tek čeka put'

- Ispred nas je utakmica koja vrijedi. Moramo se nametnuti da ih zadržimo podalje od gola i nastojati igrati što više u srednjoj zoni ili visoko gore - u najavi će utakmice trener Rijeke Simon Rožman koji bi, bez obzira što bi to Hajduku bio vjetar u leđa, svakako želio navijače na danas praznom Poljudu.

- Naravno da mi je žao publike jer na Poljudu je uvijek vrhunska atmosfera, a meni je važno da je utakmica spektakl.

Rožman je uspio konsolidirati svoje riječke redove u zadnja dva kola u kojima je klub s Kvarnera pobijedio Dinamo i Inter, a s kapitalom pobjede nad novim-starim prvacima na Maksimiru u ovaj derbi ulaze i hajdukovci, 18. put u HNL-u bez domaće publike.

BIRTIJA Da sam Dinamo, pustio bih koji put Hajduku da me pobijedi...

- Atmosfera je bolja nego prije pobjede protiv Dinama. To je bila doza samopouzdanja za igrače, to se osjetilo na svim treninzima tijekom tjedna - rekao je Igor Tudor.

- Nadam se da će doći danas. Međutim, moram reći da je svaka utakmica je važna. Uvijek gledam i mislim da bi to tako trebalo biti u sportu, a najčešće nije. Svaka utakmica treba se pripremiti na isti način bez obzira na stanje na ljestvici - dodao je Hajdukov trener koji još nije našao lijek za Riječane...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pišemistinu 19.07.2020.

    Rijeko sami ti dobij Hajduka....to je za sada najvažnije...

  • 19.07.2020.

    Za par dana je utakmica koja je mogla voditi Hajduk u 1/4 finale EL, ali ne vodi jer je Hajduk ispao u pretkolu.

  • komentator__Luka 19.07.2020.

    mogao je ali nije, u kvalifikacije za ligu prvaka ide ili osvijek ili lokomotiva, veće šanse dajem lokomotivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare