Obavijesti

Sport

Komentari 3

Derbi koji je mogao odlučivati putnika u kvalifikacije LP-a...

Derbi koji je mogao odlučivati putnika u kvalifikacije LP-a...

Iako su Splićani još donedavno bili na drugom mjestu, njihove su uloge u međuvremenu preuzeli drugi glavni glumci, Osijek i Lokomotiva, pa bi se u ovom Jadranskom derbiju mogao odlučiti tek osvajač utješne nagrade

VIDEO

Prije nego je nastupila korona-pauza, Jadranski derbi u predzadnjem kolu prvenstva bio je podcrtan kao onaj koji bi možda mogao odlučivati o putniku u kvalifikacije za Ligu prvaka. Jer, ako se sjećate tadašnjeg stanja na ljestvici, Rijeka je držala drugo mjesto, a Hajduk, s dva boda manje, četvrto.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrijavanje Dinama i Hajduka

Pokretanje videa...

Hajduk na Maksimiru 00:37

Međutim, iako su Splićani još donedavno bili na drugom mjestu, njihove su uloge u međuvremenu preuzeli drugi glavni glumci, Osijek i Lokomotiva, pa bi se u ovom Jadranskom derbiju mogao odlučiti tek osvajač utješne nagrade, što se za jedne i druge prije završnih 180 minuta čini tek četvrto mjesto, u boljem slučaju treće. Doduše, nakon poraza Osijeka u Varaždinu Riječani u nekom scenariju još mogu dohvatiti i drugo mjesto, no za to bi primarno danas (21:05) morali pobijediti na Poljudu, dočekati kiks Lokomotive protiv Gorice, pobijediti Istru u zadnjem kolu i nadati se remiju Osijeka i Lokomotive... Previše je toga da bi ispala dobitna kombinacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Pašalić je postao igrač za prvih 11 Hrvatske, Čuića tek čeka put'
'Pašalić je postao igrač za prvih 11 Hrvatske, Čuića tek čeka put'

- Ispred nas je utakmica koja vrijedi. Moramo se nametnuti da ih zadržimo podalje od gola i nastojati igrati što više u srednjoj zoni ili visoko gore - u najavi će utakmice trener Rijeke Simon Rožman koji bi, bez obzira što bi to Hajduku bio vjetar u leđa, svakako želio navijače na danas praznom Poljudu.

- Naravno da mi je žao publike jer na Poljudu je uvijek vrhunska atmosfera, a meni je važno da je utakmica spektakl.

Rožman je uspio konsolidirati svoje riječke redove u zadnja dva kola u kojima je klub s Kvarnera pobijedio Dinamo i Inter, a s kapitalom pobjede nad novim-starim prvacima na Maksimiru u ovaj derbi ulaze i hajdukovci, 18. put u HNL-u bez domaće publike.

Da sam Dinamo, pustio bih koji put Hajduku da me pobijedi...
Da sam Dinamo, pustio bih koji put Hajduku da me pobijedi...

- Atmosfera je bolja nego prije pobjede protiv Dinama. To je bila doza samopouzdanja za igrače, to se osjetilo na svim treninzima tijekom tjedna - rekao je Igor Tudor.

- Nadam se da će doći danas. Međutim, moram reći da je svaka utakmica je važna. Uvijek gledam i mislim da bi to tako trebalo biti u sportu, a najčešće nije. Svaka utakmica treba se pripremiti na isti način bez obzira na stanje na ljestvici - dodao je Hajdukov trener koji još nije našao lijek za Riječane...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića