To je to što me zanima!

Senzacija u Lisabonu: Srbija srušila Portugal i osigurala SP!

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su nogometaši Srbije i u izravnom sudaru za plasman na SP srušili favorizirani Portugal. Srbija je kao prva u skupini A Katar izborila direktno dok će Ronaldo i društvo u play-off
Vidi originalni članak

Nogometne reprezentacije Srbije i Španjolske pridružile su se Hrvatskoj kao momčadi koje su u nedjelju izborile plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U sjajnoj utakmici na Luzu Srbija je pokazala više i bila bolja iako je Portugal, kao i Španjolska, imao istu situaciju - pobijediti ili barem izvući remi. Junak susreta bio je Aleksandar Mitrović, koji je u 90. minuti srušio Portugalce, a u igru je ušao u drugom poluvremenu kao džoker s klupe.

Već u 2. minuti situacija je za Portugal bila idealna što je Renato Sanches svladao Rajkovića za 1-0. Veliku pogrešku u opasnoj zoni neoprezno je napravio Gudelj i praktički poklonio gol domaćinu.

Srbiju je u igru vratio Rui Patricio velikom pogreškom s druge strane u 33. minuti kada nije uspio zaustaviti udarac Dušana Tadića koji je išao ravno u njega pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1. Iz prvog poluvremena valja istaknuti i stativu Dušana Vlahovića iz 12. minute.

Taj je rezultat vrijedio sve do 90. minute kada je Aleksandar Mitrović glavom zakucao ubačaj Tadića u mrežu iza Rui Patricija za veliko slavlje Srbije. Ušao je u igru na početku drugog poluvremena pa 'orlovima' golom u samoj završnici kupio ulaznicu za direktan plasman na SP.

Srbija je osvojila prvo mjesto s 20 bodova, dok je Portugal ostao drugi sa 17 te će prolazak u Katar morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja u ponedjeljak samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 573

  • brane456 15.11.2021.

    nisu zaslužili, provukli se direktno zahvaljujući sudcima❌

  • 15.11.2021.

    Imaju Srbi jako dobru i respektabilnu ekipu.Kod njih klasa nije upitna,ali glava je. Izgleda da je Piksi kod njih uveo reda.

  • meteor1234 15.11.2021.

    Ekipa jedne i druge i strane zadojena mržnjom i nacionalizmom trebala bi biti zgurana sva u jednu komoru i riješena za sva vremena, da normalni ljudi mogu živjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare