Obavijesti

Sport

Komentari 573

Senzacija u Lisabonu: Srbija srušila Portugal i osigurala SP!

Senzacija u Lisabonu: Srbija srušila Portugal i osigurala SP!
5

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su nogometaši Srbije i u izravnom sudaru za plasman na SP srušili favorizirani Portugal. Srbija je kao prva u skupini A Katar izborila direktno dok će Ronaldo i društvo u play-off

Nogometne reprezentacije Srbije i Španjolske pridružile su se Hrvatskoj kao momčadi koje su u nedjelju izborile plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U sjajnoj utakmici na Luzu Srbija je pokazala više i bila bolja iako je Portugal, kao i Španjolska, imao istu situaciju - pobijediti ili barem izvući remi. Junak susreta bio je Aleksandar Mitrović, koji je u 90. minuti srušio Portugalce, a u igru je ušao u drugom poluvremenu kao džoker s klupe.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

Već u 2. minuti situacija je za Portugal bila idealna što je Renato Sanches svladao Rajkovića za 1-0. Veliku pogrešku u opasnoj zoni neoprezno je napravio Gudelj i praktički poklonio gol domaćinu.

Srbiju je u igru vratio Rui Patricio velikom pogreškom s druge strane u 33. minuti kada nije uspio zaustaviti udarac Dušana Tadića koji je išao ravno u njega pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1. Iz prvog poluvremena valja istaknuti i stativu Dušana Vlahovića iz 12. minute.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

Taj je rezultat vrijedio sve do 90. minute kada je Aleksandar Mitrović glavom zakucao ubačaj Tadića u mrežu iza Rui Patricija za veliko slavlje Srbije. Ušao je u igru na početku drugog poluvremena pa 'orlovima' golom u samoj završnici kupio ulaznicu za direktan plasman na SP.

Srbija je osvojila prvo mjesto s 20 bodova, dok je Portugal ostao drugi sa 17 te će prolazak u Katar morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja u ponedjeljak samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ZADNJE KOLO KVALIFIKACIJA ZA SP 20.45 sati , Lisabon, Estadio da Luz
Portugal
Sanches 2'
1 : 2
Srbija
Tadić 33', Mitrović 90'
Sortiranje događaja

KRAJ U LISABONU!

I velika senzacija, Srbija je srušila favorizirani Portugal golovima Tadića iz 33. te Mitrovića iz 90. minute te izborila direktan plasman na Svjetsko prvenstvo!

Kada se podvuče crta, izabranici Dragan Stojkovića "Piksija" zasluženo su slavili. Većinu susreta bili su bolji suparnik, stvorili više odličnih šansi pa na kraju slavili golom džokera s klupe.

Ronaldo i društvo će, tako, s drugog mjesta skupine A u play-off.

Kraj u Sevilli! Španjolska je slavila golom Morate i plasirala se na Svjetsko prvenstvo.

90'

Igrat će se četiri minute nadoknade.

90'

GOOOOOOL! Nevjerojatno, Srbija je povela u Portugalu!

Mitrović je ušao u igru u nastavku, a sada je u 90. minuti zabio za vodstvo Srbije usred Lisabona! Sjajno je ispratio centaršut pa glavom pogodio na prvu stativu pored nemoćnog Patricija.

89'

Zadnja promjena kod Srbije. Jović je ušao umjesto Kostića.

Komentari 573