To je to što me zanima!

Kratka europska avantura: Dila Gori svladala i izbacila Hajduk

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli kvalifikacirati u 'play-off' Europske lige nakon što su i u Tbilisiju izgubili od gruzijske Dile Gori 1-0. 'Bijeli' su se oprostili od Europe
Vidi originalni članak

Prva utakmica na Poljudu unijela je velik optimizam u redove Hajduka unatoč neočekivanom minimalnom porazu (1-0) od Dile Gori u 3. pretkolu Europske lige. Kvaliteta, terenska i dominacija i mnogobrojne prilike bile su zalog za obećavajući i uvjerljiviji uzvrat u Tbilisiju.

No umjesto najavljenog preokreta momčad Igora Tudora dočekao je hladan tuš. Gruzijski predstavnik spustio je na zemlju 'bijelu' mladost svladavši ih ponovno 1-0 čime je Hajdukova europska avantura okončana nakon samo dvije utakmice.

Onaj adut koji je obećavao iz prve utakmice, igra, potpuno je zakazala u uzvratu, a realno bolji domaćini to su iskoristili u 83. minuti kad je pobjedu donio Dolidze sjajnim golom iz kontranapada.

Hajduk je u glavnom gruzijskom gradu u tjedan dana od razigranosti spao na neprepoznatljivu blijedu igru što nije predstavljao izazov kvalitetnijoj Dili Gori, koja je imala dominaciju i inicijativu praktički cijelu utakmicu.

U prvom poluvremenu obrana 'bijelih' ostavljala je previše prostora rastrčanim ofenzivcima Dile Gori, koji su prijetili u 24. minuti preko Iluridzea u 24. i 36. minuti te Gvalie u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok na drugoj strani Hajduk nije imao ozbiljniji pokušaj.

U nastavku domaćini su nastavili u istom ritmu, a samo sjajna reakcija golmana Kalinića spasila je Hajduk od primljenog gola kad je sjajno skinuo opasni pokušaj glavom Modebadzea u 65. minuti.

Hajduk se konačno probudio u 73. minuti kad je Mujan opalio snažni udarac s 20 metara koji je licnuo prečku, a u 81. minuti Magličin pokušaj iz slobodnog udarac fenomenalno skinuo golman Revivišvili. Nakon izvedenog kornera Dila Gori je uzela loptu te je povukla brzu kontru i ekspresno kaznila promašaje Splićana.

Točnije Dolidze, koji je s ruba 16-erca sjajno zabio opalivši desnom vanjskom u suprotne rašlje golmana Kalinića za vodstvo domaćina 1-0 u 83. minuti čime su sve nade u produžetke pale u vodu.

Hajduku već početkom kolovoza preostaje tek borba za pozicije u domaćem prvenstvu i Kupu.

3. pretkolo Europske lige:

Dila Gori - Hajduk 1-0 (Dolidze 83') (ukupno 2-0)

Idi na 24sata

Komentari 652

  • duniko 10.08.2013.

    dobro je da su ispali sad dok ih jos netko nije dobro nagrdio i osramotio. svaka cast torcidi ali trebalo bi tog istog zara i igracima da im bude cast nositi dres.

  • procaffe 09.08.2013.

    sporo, bezidejno, sterilno. jbt, zlatko vujović bi ih danas pola prešiša, gamad neborbena.

  • MitarKrpeljic 09.08.2013.

    Osteceni suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dva penala u prvoj,a tri u drugoj utakmici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare