To je to što me zanima!

Sammir: U Dinamu nikad neće shvatiti kakvog su igrača imali

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve smo se dogovorili u pet minuta. Čelnici Getafea došli su kod mene u Brazil, rekli su mi da imaju velike planove. Očekujem 'desetku', rekao nam je Sammir
Vidi originalni članak

Mnogi su sumnjali, neki ljudi iz Dinama su govorili da nema nikakve šanse da završim u jednoj od liga petice. A evo me, od ljeta sam u Španjolskoj, javio se iz Brazila Sammir (26).

Nakon sedam godina u Dinamu, Sammir će karijeru nastaviti u Getafeu, malom klubu iz predgrađa Madrida.

- Sve smo brzo dogovorili. Njihovo vodstvo došlo je tu kod mene u Brazil. Sjeli smo, porazgovarali o ambicijama kluba, rekli su mi da imaju velike planove, da me vide kao pojačanje i tu je za mene bio kraj priče. Potpisali smo ugovor i sljedeći put se vidimo na stadionu Getafea - smije se presretni Sammir.

U Dinamu su ga mnogi osporavali, iako, tehnika i znanje nikad nisu bili upitni. U Europi je za “modre” odigrao 76 utakmica, kao nitko prije njega. Treći je strijelac u povijesti europskih nastupa. 

- Osvojio sam više naslova prvaka Hrvatske od najvećeg rivala Hajduka. Dinamo će zauvijek ostati moj klub, a Hrvatska moja druga domovina u koju ću se uvijek rado vraćati i ako Bog da nastupati u reprezentativnom dresu - rekao je Sammir. 

U Getafe odlazi na ljeto. 

- Da, mislim da me ni Dinamo neće pustiti ranije. Sad se vraćam u Zagreb. 

Od malih nogu najdraži broj mu je 10. Nosio ga je u mladim brazilskim reprezentacijama, nosio ga je u Atleticu Paranaenseu, u Dinamu...

- Želio bih ga nositi i u Getafeu. Čak mislim da će mi ga dati - oduševljen je Sammir.

Desetku nosi Jaime Gavillan, no, na ljeto odlazi iz kluba pa će 10 biti slobodan...

- Neće dugo - smije se.

Nije zaboravio zahvaliti.

- Od srca hvala svima koji su bili uz mene. U divnim, ali i u onim teškim trenucima, kad su mi mnogi okretali leđa. Bilo je dosta onih koji su uvijek vjerovali u mene - poručio je.

Sedam godina bio je u Maksimiru. U jednom trenutku za njega su nudili osam milijuna eura. Sve je odbijeno. Na kraju odlazi - besplatno. Dinamo neće dobiti ni kune. 

- Nisam baš očekivao ovakav rastanak, ali ja tu ne mogu ništa - završio je Sammir.

Na trenutak je zastao. Zamislio se. I potom za kraj sjetno prozborio. 

- Samo, mislim da u Dinamu nikad neće shvatiti kakvog su igrača imali...

Idi na 24sata

Komentari 128

  • Barbarella_87 20.01.2014.

    Imaš pravo.... neće niakd shvatit zašto dudlaš bocu jegera svaka 2 dana ko beba dudu....

  • mik 20.01.2014.

    Sretno Samire i puno uspjeha!

  • peter_1 20.01.2014.

    kakav bahat nastup! imam više naslova od hajduka!!!! pa gdje si ti crni sammire bio kad je hajduk bio pojam u europi da se danas uspoređuješ sa hajdukom

Komentiraj...
Vidi sve komentare