To je to što me zanima!

Dinamo ima tri šanse za još jednu pobjedu i prolaz

'Modri' su s Modrićem, Vukojevićem, Pokrivačem i Čalom prošle sezone u Ligi Uefe osvojili dva boda, a Brannu je za prolaz dovoljno bilo četiri
Vidi originalni članak

S ovom pobjedom imamo velike šanse prezimiti u Europi. Ako se po jutru dan poznaje, onda smo na pravom putu, izjavio je predsjednik Dinama Mirko Barišić.
Vjerojatno najslabiji Dinamo u zadnjih nekoliko godina na pragu je proljeća u Europi. Europski san o prezimljavanju oko Božića se za Dinamova navijača pretvara u noćnu moru. Ove sezone malo je tko davao šanse da “modri” mogu prezimiti u Europi, mnogi su bili pesimisti i nakon povoljnog ždrijeba. No Dinamo je dva puta preokrenuo rezultatski minus. Prvi put u Pragu protiv Sparte, čime je osigurao Ligu Uefe, i u četvrtak protiv NEC-a. “Modri” su bili blizu prolaska prije tri sezone, protiv izravnoga konkurenta Heerenveena Dinamo je do 88. minute vodio, ali tada je Huntelaar izjednačio na 2-2 iz penala i Nizozemci su kao treći prošli dalje. Prošle sezone optimizam je bio velik ponajprije zbog jake momčadi, s Modrićem, Vukojevićem i Pokrivačem, te slabe skupine. No “modri” su skupili samo dva boda, a proljeće u Europi dočekao je norveški Brann, koji je prošao sa samo četiri boda.
Već nakon prve utakmice Dinamo je osvojio više bodova nego prošle sezone, a poklope li se ostali rezultati, još mu bod nedostaje za prolazak skupine. Nakon igara ove jeseni, koje su nerijetko bile grozne, i s neuigranom i mladom momčadi, europroljeće bilo bi zaista veliki uspjeh. A Dinamo je vrlo blizu toga.

KELAVA: PROŠLE SEZONE BI VEĆ PROŠLI SKUPINU
Neću se sada baviti kalkulacijama, no prošle sezone bismo s toliko bodova koliko smo osvojili sada prošli dalje, rekao je golman Ivan Kelava i nastavio:
- Bili smo bolji i zasluženo preokrenuli rezultat. Nije bilo panike, sve smo kontrolirali.

TOTTENHAMU UZETI BAREM JEDAN BOD

Engleska momčad je u krizi, a u sljedećem kolu Dinamo gostuje u Londonu. S bodom bi Dinamu u nastavku bilo lakše.

OBRANA MORA BITI DRASTIČNO BOLJA
Dinamo je protiv Sparte i NEC-a imao sreću da je zabio dovoljno golova, no Dinamova obrana definitivno prima previše.

MANDŽUKIĆ SADA NE SMIJE STATI
Mario Mandžukić u Pragu je protiv Sparte bio igrač utakmice, a jučer je počeo golijadu. S takvim Mandžukićem Dinamu je puno lakše.

CARLOS VIŠE NE BI SMIO IGRATI
Carlos je valjda jedini Brazilac koji nema nikakvu tehniku. Odavno je jasno da nije igrač za Dinamo, a to je i dokazao protiv NEC-a.

IVANKOVIĆ NEMA PRAVO NA POGREŠKU
“Modri” su blizu proljeća u Europi, možda će im još bod biti dovoljan. Zato je velika odgovornost na treneru Ivankoviću.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jesenjin 24.10.2008.

    urednistvo 24 sata,u potpunosti se slazem da nebi vise trebao igrati carlos i da je obrana katastrofa...pod hitno nam treba obrana,i to 2 stopera...ibanez je legenda,podsjeca me na roberta carlosa...balaban se izgleda vraca u formu sto je dobro za dinamo,mandjo je odlcian samo da jos malo vise dodaje lopte...al sve u svemu je lega...mikic me podsjecamal o na ibaneza obadvoje su trkacki igraci i igraju sa srcem...morales i sammir se trebaju malo vise uigrat,badelj je isto dobar,a i lovren bez obzira sto je pogrijesio kod drugog gola...biscan izgleda nije onaj stari,kelava je malo neiskusan,malo previse izlijece,ali je pokazao nekoliko odlicnih obeana...tako se igra nogomet...to vas ja pitam!!!

  • 24.10.2008.

    izgubit cće od udinensea ,neriješeno s tottenhamom i s spartakom.......i aj doma

  • mirni1 24.10.2008.

    sad se i barišić zbudil iz naftalina pa nekaj laprda. svašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare