To je to što me zanima!

Opet 'hakleri' iz Luksemburga: Dinamo je izvukao Folu Esch!

Dinamo je u prvom pretkolu Lige prvaka slobodan, a u drugom će kao nositelj igrati protiv Fole Esch iz Luksemburga. "Modri" su istog protivnika izbacili 2013. godine
Vidi originalni članak

Dinamo je saznao protivnika u 2. pretkolu Lige prvaka. Bit će to "hakleri iz Luksemburga", kako je igrače Fole Esch nazvao Kruno Jurčić prije dvije godine kad je Dinamo igrao s istim protivnikom u 2. pretkolu te ga izbacio s ukupnih 6-0.

Mamić: Luksemburžani se sigurno neće predati 

- Fola Esch je prvak Luksemburga, znači imaju naviku pobjeđivati i osvajati trofeje. Ali jasno je da smo mi bolja momčad koja je favorit. Naravno, ne očekujemo da se predaju. Moramo biti na razini i odigrati dvije kvalitetne utakmice i pokazati da smo bolji ne samo na papiru - kaže Zoran Mamić.

Hrvatski prvak bio je slobodan u prvom pretkolu, a u drugom će pokušati ponoviti rutinski posao od prije dvije sezone kad je slavio u prvoj utakmici u Luksemburgu 5-0. 'Modri' su se tada dugo mučili i probili amatere iz Luksemburga tek u 59. minuti. A onda se otvorilo. U drugoj utakmici na Maksimiru Dinamo je dobio 1-0.

Fola Esch igra na stadionu Emile Mayrisch u jugozapadnom dijelu Luksemburga u gradiću Eschu u kojem živi 30.000 ljudi. Stadio prima samo 3900 navijača, a ime je dobio po luksemburškom industrijalcu. No protiv Dinama će igrati na stadionu u Differdangeu koji prima 1800 navijača i na kojem obično igra europske utakmice.

Utakmice drugog pretkola Lige prvaka igrat će se 14. i 15. te 21. i 22. srpnja. 

Dinamo i Fola zamijenili su domaćinstvo pa će prva utakmica biti u Zagrebu.

2. pretkolo Lige prvaka:

  • Dinamo - Fola Esch (15. srpnja u Zagrebu)
  • Fola Esch - Dinamo  (22. srpnja u Luksemburgu)

Fola Esch 

  • vrijednost momčadi: 2,28 milijuna €
  • najbolji strijelac: Samir Hadji - 12 golova
  • najskuplji igrač: Stefano Bensi - 175.000 €
  • trener: Jeff Strasser (Luksemburg)

Partizan čeka u trećem pretkolu

Dinamo je nositelj i u trećem pretkolu Lige prvaka u kojem bi ga kuglice mogle spojiti s beogradskim Partizanom. "Modri" u posljednjem pretkolu nisu nositelji, a tamo im, ako dođu do tog pretkola, prijete  Basel, Viktoria Plzen, Salzburg, Steaua i Celtic. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • BROCO 23.06.2015.

    Idemo korak po korak do lige prvaka

  • _Bono_ 22.06.2015.

    Cak u zadnjem kolu mislim da Dinamo moze sve protivnike pobjediti ako se dobro pripreme. Nek im bude sretno!!!

  • Joker 🃏 22.06.2015.

    Sretno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare