To je to što me zanima!

Dinamo protiv Cluja! Rumunji uz dosta muke pobijedili na Malti

Rumunjski prvak na umjetnoj travi stadiona Ta''Qali, koji se nalazi odmah pored nacionalnog stadiona na Malti, pobijedio je 2-0. U 53. zabio je Cestor u 53. minuti, a u zadnjim sekundama prolazak je potvrdio Golofca
Vidi originalni članak

Cluj će biti Dinamov protivnik u drugom pretkolu Lige prvaka. Sukladno i očekivanjima, hrvatski prvak 25. ili 26. kolovoza putovat će za Rumunjsku budući da je Cluj u prvom pretkolu kao gost prošao malteškog prvaka Florianu, ne baš uvjerljivo, no toga se ionako sutra više nitko neće sjećati...

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo počeo pripreme za novu sezonu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rumunjski prvak na umjetnoj travi stadiona Ta''Qali, koji se nalazi odmah pored nacionalnog stadiona na Malti, pobijedio je 2-0. Domaćine je probio Cestor u 53. minuti nakon kratke i uspješne kombinacije poslije izvođenja kornera, dok je u zadnjim sekundama prolazak potvrdio Golofca.

STIŽU MILIJUNI Dinamo već zaradio 12,4 mil. €, prodajama Brekala i Brozovića mogu čak i do 23 milijuna eura?

Cluj je, treba i to reći, bio oslabljen budući da su dva igrača, Paun i bivši igrač Rijeke Damjan Đoković, još uvijek u izolaciji nakon pozitivnog testa na korona virus, Bordeianu je suspendiran, a Omrani se ozlijedio na zadnjem treningu prije dvoboja s Maltežanima. Ujedno s 2,8 milijuna eura najskuplji nogometaš u momčadi vrijednoj 25 milijuna eura prema Transfermarktu.

Inače, Cluj je multinacionalna momčad, imaju Brazilca, Kolumbijca, Francuza, Portugalca, čak i neka poznata lica kao što je Poljak Grzegorz Sandomierski, bivši dinamovac. Branio je za Dinamo kada je bečka Austria izbacila Zagrepčane nadomak skupine Lige prvaka.

Trener je od ožujka prošle godine Dan Petrescu, a Cluj je posljednje tri sezone prvak Rumunjske, ukupno šest puta. U sezoni 2012./2013. pobijedio je Manchester United na Old Traffordu 1-0 iako je tek sedam godina ranije prvi put debitirao u Europi i to u nekadašnjem Intertoto kupu. 

Još uvijek tekuće europske sezone, pak, Cluj je došao do 1/16 finala Europske lige kroz skupinu s Lazijem, Rennesom i Celticom te samo zbog pravila golova u gostima ispao od svježeg finalista Seville. U Cluju je bilo 1-1, a u Andaluziji 0-0.

DINAMO - BENFICA 1-3 Propali snovi o polufinalu: Dinamo ispao iz Lige prvaka

- Gostujuća utakmica, s obzirom da se igra na jednu utakmicu, ne znam što nas čeka. Vidjet ćemo, pratit ćemo - rekao je nakon ždrijeba trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamovci u pet susreta protiv rumunjskih klubova samo jednom nije prošao. Prolazili su Modri 1964. Steauu, dvije pa tri godine kasnije Pitesti, odnosno Petrolul. Godine 1994. Steaua je u uzvratu u Ljubljani pobijedila Dinamo 3-2 i poništila poraz u Bukureštu 1-2, dok je zadnji put u sezoni 2014./2015. Dinamo s 5-2 prošao Petrolul.

U slučaju prolaza Dinamo čekaju još nezgodniji protivnici. Može na Crvenu zvezdu, azerbajdžanski Qarabag, Legiju iz Varšave, Maccabi Tel Aviv, norveški Molde... No, o tom potom.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • GZIRA untd 20.08.2020.

    Dinamo Zagreb 👏👏👏👏👏👏👏 Dinamo Zagreb 👏👏👏👏👏👏👏 Dinamo Zagreb 👏👏👏👏👏👏👏👍👍👍👍👍🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻 Dinamo 👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  • JosipGvozden 20.08.2020.

    Sa Zoranom kao trenerom možemo zaboraviti dinamove nastupe u europi on nije trener za te izazove on će tako rasprodat igrače to je njegova misija sada u Dinamu pošto Zdravko nema pristupa teško da neko napravi rezultat N. BIJELICE čovjek je radio svoj posao ovo poslije njega je nula

  • Brontosaur 20.08.2020.

    Culej, nikad čuo?! Jeli to NK Sava Zagreb? Te se ne smije pustiti izići iz šesnaesterca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare