Obavijesti

Sport

Komentari 122

Propali snovi o polufinalu: Dinamo ispao iz Lige prvaka

Propali snovi o polufinalu: Dinamo ispao iz Lige prvaka
10

Juniori Dinama ni ove sezone neće vidjeti polufinale Lige prvaka mladih. 'Modri' su poveli protiv Benfice golom Karrice, ali onda su u nastavku potpuno pali i izgubili 3-1. Susret su završili s dva igrača manje...

Dinamo je poveo sa 1-0, međutim portugalski velikan je u nastavku susreta okrenuo rezultat.

Pogodak za Dinamo zabio je Bernard Karrica u 16. minuti, dok su strijelci za Benficu bili Henrique Araujo (36) i Goncalo Ramos (53, 59). Dinamo je utakmicu završio s dva igrača manje. U 90. minuti je isključen vratar Renato Josipović, a u trećoj minuti nadoknade i Niko Janković.

Pogledajte video: Zagrijavanje dinamovaca uoči utakmice

Pokretanje videa...

dinamo 00:57

Utakmica se trebala igrati u ožujku u Maksimiru, međutim epidemija koronavirusa je prekinula natjecanje. UEFA je potom donijela odluku da se juniorska LP nastavi u Nyonu završnim turnirom "Final Eight".

Dinamo Zagreb U19 v Benfica U19 - UEFA Youth League - Colovray Sports Centre

Dinamo je sjajno ušao u susret i u 16. minuti je stigao do prednosti Karricinim golom. Edin Julardžija je uputio sjajnu loptu kroz sredinu, Karrica je izbjegao zaleđe i zabio za vodstvo preko Kokuba.

Nažalost, Portugalci su u nastavku susreta bili bolji i uspjeli su preokrenuti rezultat. Benfica je izjednačila u 36. minuti. Umaro Embalo je prošao po desnoj strani i poslao nisku, oštru loptu u peterac, gdje je Henrique Araujo rutinski zabio za 1-1. Portugalci su okrenuli rezultat u 53. minuti nakon što je Tiago Araujo nabacio, a Ramos glavom zabio za vodstvo.

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih

Samo šest minuta kasnije Ramos je postigao i svoj drugi pogodak na utakmici nakon ubačaja Embala kojem je to bila druga asistencija. Ovoga puta centrirao je lijevom nogom, a Ramos glavom proslijedio loptu za 3-1.

Najbolju priliku u drugom dijelu Dinamo je imao u 83. minuti, no Marin je loše pucao glavom. U samoj završnici Dinamo je ostao bez dva igrača. U 90. minuti je isključen vratar Josipović koji je s leđa pokosio Benficinog igrača koji je zadržavao loptu, dok je tri minute kasnije zbog drugog žutog isključen i Janković.

"Modrima" je ovo bio drugi uzastopni nastup u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka i drugi poraz. Lani su izgubili od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Zagrepčani su u Londonu vodili sa 2-0, ali Chelsea je u zadnjih 14 minuta izjednačio i potom slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih

Korak do četvrtfinala Dinamo je prvi put bio 2016. godine kada je u osmini finala pobijedio Anderlecht u Bruxellesu sa 2-0, ali naknadnom je odlukom "za zelenim stolom", zbog nastupa igrača s viškom žutih kartona, ipak dalje prošla belgijska momčad.

"Modre" je prvi put zaustavila administrativna pogreška, drugi put jedanaesterci, a niti "treća sreća" nije bila sretna. Benfica je bila bolja i zasluženo je slavila.

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih

Benfica će u polufinalu igrati protiv Ajaxa koji je u ranije odigranom susretu, također sa 3-1 porazio danski Midtjylland.

Strijelci za momčad iz Amsterdama bili su Rasmussen (38), Hansen (52) i Ideho (77), a jedini pogodak danskog sastava bio je zapravo autogol Ajaxova vratara Reizigera (74), koji je loše zahvatio loptu prilikom pokušaja ispucavanja i poslao ju u svoju mrežu.

U preostalim četvrtfinalnim dvobojima koji su na rasporedu u srijedu sastaju se Salzburg - Lyon, te Inter - Real Madrid.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka mladih, četvrtfinale 18:00 , Nyon
Dinamo
Karrica 16'
1 : 3
Benfica
Araujo 37', Ramos 53', 59'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaj. Dinamovi juniori ni ove godine neće vidjeti polufinale juniorske Lige prvaka. Sjajno su započeli protiv Benfice golom Karrice, ali Portugalci su bili prejaki. Zabili su im tri gola preko Ramosa 2x i Arauja te prošli u polufinale. 

Dinamo je utakmicu završio s dva igrača više nakon što su u samoj završnici pocrvenili golman Renato Josipović te Niko Janković...

90+4'

Dinamovci su sada potpuno izgubili živce. Niko Janković je također pocrvenio nakon što je uletio igraču Benfice i nabio loptu. Već je od ranije imao žuti karton, a sada je zaradio drugi...

90+2'

Crveni za Renata Josipovića! Igrač Benfice je napravio faul na njemu, a onda mu nije htio dati da uzme loptu. Golman Dinama je u tome trenutku poludio i pokosio ga po nogama. Na kraju mu je sudac pokazao izravni crveni karton i poslao ga na ranije tuširanje.

87'

Odugovlače Portugalci vrijeme, ali i njima je jasno da Dinamo nema šanse. Imali su jednu priliku u drugom poluvremenu i jednostavno se nisu mogli boriti s raspoloženim igračima Benfice...

80'

Kakva šansa za Marina! Kapitanović je ubacio, Barišić proslijedio za Marina koji je buo na drugoj stativi, ali Dinamova sedmica nije uspjela zabiti...

Komentari 122