To je to što me zanima!

Dinamo sad ide u privatizaciju: Mamić može okupiti investitore

Zdravko Mamić nije toliko bogat da kupi Dinamo ali mogao bi okupiti investitore u zagrebački klub. Prvi je put o privatizaciji progovorio na skupštini u prosincu 2013.
Vidi originalni članak

Mamić je prvi put o privatizaciji progovorio na skupštini u prosincu 2013. Prošlo je devet mjeseci, a Izvršni odbor je u ponedjeljak odlučio da Dinamo ide u privatizaciju.

- Moramo ići u privatizaciju jer nemamo drugog izlaza. Moramo preživjeti jer bez svježega kapitala staje mašinerija. Ne možemo se pomiriti s tim da životarimo - rekao je za Sportske novosti predsjednik “plavih” Mirko Barišić.

Prvo bi se trebala napraviti procjena vrijednosti klubaU cijenu ne ulazi samo momčad koja vrijedi gotovo 48 milijuna eura. 

Teško je u ovom trenutku odrediti cijenu hrvatskog prvaka, a za tri tjedna bi stručnjaci trebali Izvršnom odboru predočiti paket projekta privatizacije. Klub bi navodno prvo trebao biti ponuđen članovima, a nakon toga će s ponudom krenuti na slobodno tržište.

Zdravko Mamić je nekoliko puta ponovio da nije toliko bogat da klupi Dinamo, ali sa svojim bi jakim vezama lako mogao okupiti investitore i postati suvlasnik kluba iz Maksimira. U HNL-u je zasad preoblikovano šest klubova, a čini se da isti scenarij slijedi i Dinamu. Čeka se reakcija navijača i Grada Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • cudak 1 18.09.2014.

    dinamo igra stalno ligu prvaka ili kup uefa u hrv ligi je stalno prvi ne drugi ili treći , svaki igrač malo bolji se proda u dobre klubove u kojima zgrču velike pare ja zbilja neznam a vjerovatno ni bbb -boysi šta žele, volim dinamo a ne dolazim na tekmu zato što je mamić tamo glupo ,da nema njega sve bi propalo isto kao i večina firmi u hrv jer ih vode ljudi koji donose krive poslovne poteze

  • melidony 18.09.2014.

    Još jedna privatiZacija na "hrvatski način. Iako je Dinamo već sada djeluje kao neslužbeno privatan. Samo da još kao KK Cedeviti ne uleti neki sponzor, pa da dobije uz ime Dinamo i pridjev "plinari" (prva gradska plinara, kao sad u kk Cedeviti )

  • papalino1 18.09.2014.

    admineee tko mi krede bodove????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare