To je to što me zanima!

Dinamo se tek malo poigrao: Utrpao Zagrebu šest komada

Dinamo je u 6. kolu domaćeg prvenstva u gradskom derbiju protiv Zagreba slavio s visokih 6-0. 'Modre' sada čeka važan ogled protiv Maribora u uzvratu 4. pretkola LP
Vidi originalni članak

Dinamo je već u prvom poluvremenu zaključio priču protiv gradskih rivala iz Zagreba. Nisu utrošili previše energije 'modri' uoči važne utakmice protiv Maribora. Svladali su gradske rivale 6-0.

Od prve minute Dinamo je pokazao kako želi što prije odlučiti utakmicu. U napadu je prijetio Duje Čop, ali njegovi udarci prema golu Vidakovića nisu bili precizni. Tukao je silovito Čop i u 25. minuti posred praznog gola, ali je lopta završila s vanjske strane mreže.

Njegov je promašaj pet minuta kasnije ispravio Alispahić. Njegov je udarac bio nezaustavljiv za gostujućeg golmana.

Opet se glava Vide našla na pravom mjestu i nakon nešto više od pola sata igre Dinamo je poveo 2-0. Najviši je na skoku pokraj prve vratnice bio Vida koji je glavom gurnuo loptu i mrežu.

Dinamo je nakon drugog gola uzeo zalet.  Nakon što je nekoliko puta Čop 'izvozao' obranu Zagreba isto je učinio i Beqiraj. Prvo je crnogorski igrač istrčao sam pred golmana, ali i tukao ravno u njega. Drugi je puta Beqiraj ušao u srce kaznenog prostora nakon proigravanja Čopa, ali je srušen. Sudac je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku.

Na jedanaest metara stao je Sammir i nije pogriješio. Dinamo je tako na odmor otišao s visokih 3-0 na semaforu i s pretpostavkom o mirnom nastavku i lagodnih 45 minuta u kojima moraju tek odraditi kraj susreta, s mislima već u Mariboru.

Usprkos visokoj prednosti Dinamo je i u nastavku nastavio s lakoćom parati mrežu gostiju. Stizali su do gola Vidakovića bez previše muke napadači Dinama. Tako je u 54. minuti s davdeset metara svladao gostujućeg golmana prvi Sammir, a onda se u strijelce uspio upisati i Beqiraj. Nakon rušenja Ibaneza crnogorski je igrač stigao prvi do lopte i u 65. minuti, još jednom, peti put na susretu, protresao praznu mrežu Zagreba.

Kada se činilo da je Dinamo pomalo odustao, primirio igru i povukao se na svoju polovicu kako bi priveo susret kraju i odmorio uoči napora koji ih čekaju u utorak protiv Maribora u uzvratu play offa, zabljesnuo je još i Leko. Šesti je to gol Dinama na susretu i peti različiti strijelac. S dvadesetak metara Leko je odlučno raspalio po golu Zagreba. Vidaković je još jednom svladan iz daljine, snažnim udarcem izvan kaznenog prostora.

Dinamo je uvjerljivo svladao gradske rivale i to u prvo ogledu bez kapetana Badelja koji nakon uzvrata u 4. pretkolu Lige prvaka protiv Maribora odlazi u HSV. 'Modri' su ostvarili ono što su htjeli, lako su dobili Zagreb, štedjeli energije i prošli bez ozljeda. A sada mogu svu pažnju usmjeriti na najvažniju utakmicu sezone, onu koja vodi u natjecanje po skupinama Lige prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 164

  • Ducati corse1098 26.08.2012.

    Kaj je Dinamo opet igral protiv Lyona.

  • tmr 26.08.2012.

    sad je i definitivno.mamic je odlucio oboriti u hnl-u europski rekord u broju penala u korist dinama. u jednoj sezoni.recite da nije tako.

  • FC Sheffield Thursday 26.08.2012.

    samo da ovako opusteno igraju u Mariboru ,ne se grcem kao doma,pa da im zabiju 3

Komentiraj...
Vidi sve komentare