Obavijesti

Sport

Komentari 164

Dinamo se tek malo poigrao: Utrpao Zagrebu šest komada

Dinamo se tek malo poigrao: Utrpao Zagrebu šest komada
12

Dinamo je u 6. kolu domaćeg prvenstva u gradskom derbiju protiv Zagreba slavio s visokih 6-0. 'Modre' sada čeka važan ogled protiv Maribora u uzvratu 4. pretkola LP

VIDEO

Dinamo je već u prvom poluvremenu zaključio priču protiv gradskih rivala iz Zagreba. Nisu utrošili previše energije 'modri' uoči važne utakmice protiv Maribora. Svladali su gradske rivale 6-0.

Od prve minute Dinamo je pokazao kako želi što prije odlučiti utakmicu. U napadu je prijetio Duje Čop, ali njegovi udarci prema golu Vidakovića nisu bili precizni. Tukao je silovito Čop i u 25. minuti posred praznog gola, ali je lopta završila s vanjske strane mreže.

Njegov je promašaj pet minuta kasnije ispravio Alispahić. Njegov je udarac bio nezaustavljiv za gostujućeg golmana.

Opet se glava Vide našla na pravom mjestu i nakon nešto više od pola sata igre Dinamo je poveo 2-0. Najviši je na skoku pokraj prve vratnice bio Vida koji je glavom gurnuo loptu i mrežu.

Dinamo je nakon drugog gola uzeo zalet.  Nakon što je nekoliko puta Čop 'izvozao' obranu Zagreba isto je učinio i Beqiraj. Prvo je crnogorski igrač istrčao sam pred golmana, ali i tukao ravno u njega. Drugi je puta Beqiraj ušao u srce kaznenog prostora nakon proigravanja Čopa, ali je srušen. Sudac je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku.

Na jedanaest metara stao je Sammir i nije pogriješio. Dinamo je tako na odmor otišao s visokih 3-0 na semaforu i s pretpostavkom o mirnom nastavku i lagodnih 45 minuta u kojima moraju tek odraditi kraj susreta, s mislima već u Mariboru.

Usprkos visokoj prednosti Dinamo je i u nastavku nastavio s lakoćom parati mrežu gostiju. Stizali su do gola Vidakovića bez previše muke napadači Dinama. Tako je u 54. minuti s davdeset metara svladao gostujućeg golmana prvi Sammir, a onda se u strijelce uspio upisati i Beqiraj. Nakon rušenja Ibaneza crnogorski je igrač stigao prvi do lopte i u 65. minuti, još jednom, peti put na susretu, protresao praznu mrežu Zagreba.

Kada se činilo da je Dinamo pomalo odustao, primirio igru i povukao se na svoju polovicu kako bi priveo susret kraju i odmorio uoči napora koji ih čekaju u utorak protiv Maribora u uzvratu play offa, zabljesnuo je još i Leko. Šesti je to gol Dinama na susretu i peti različiti strijelac. S dvadesetak metara Leko je odlučno raspalio po golu Zagreba. Vidaković je još jednom svladan iz daljine, snažnim udarcem izvan kaznenog prostora.

Dinamo je uvjerljivo svladao gradske rivale i to u prvo ogledu bez kapetana Badelja koji nakon uzvrata u 4. pretkolu Lige prvaka protiv Maribora odlazi u HSV. 'Modri' su ostvarili ono što su htjeli, lako su dobili Zagreb, štedjeli energije i prošli bez ozljeda. A sada mogu svu pažnju usmjeriti na najvažniju utakmicu sezone, onu koja vodi u natjecanje po skupinama Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao