To je to što me zanima!

Dinamo skupio već 208 tisuća kn, započeo natječaj za Udruge

Zagrebački klub ove je sezone bitno povećao broj gledatelja na domaćim utakmicama, a istovremeno je smanjen iznos kazni koji Dinamo uplaćuje HNS-u ili Uefi što je zasigurno povezano s ovom kampanjom
Vidi originalni članak

Dinama je prije početka sezone organizirao zanimljivu kampanju pod nazivom 'Fair-play na tribinama', u Maksimiru na sve načine žele spriječiti pirotehniku, rasizam, mržnju i diskriminaciju. I hrvatski prvak je najavio kako će za svaku HNL utakmicu koja prođe bez kazne donirati 10 tisuća kuna, dok za svaku europsku utakmicu taj novac raste na 5000 eura. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Dinamo su cijele polusezone marljivo skupljali taj novac, a sada će ga na kraju polusezone u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem dodijeliti udrugama koje se bave djecom, mladima i socijalno ugroženim skupinama. Peteročlana komisija sastavljena od predstavnika Dinama i Hrvatskog Crvenog kiža će prema određenim kriterijima transparentno dodijeliti taj novac onima koji je najpotrebniji. Svaka će Udruga dobiti maksimalno 50 tisuća kuna, a količina skupljenog novca vidljiva je na stranici (fairplay.gnkdinamo.hr).

Zagrebački klub ove je sezone bitno povećao broj gledatelja na domaćim utakmicama, a istovremeno je smanjen iznos kazni koji Dinamo uplaćuje HNS-u ili Uefi što je zasigurno povezano s ovom kampanjom. U jesenskom dijelu polusezone, Dinamo je tako (do sada) skupio 208 tisuća kuna, aveč je krenuo natječaj (traje do 15. prosinca) na kojem će se udruge koje se bave djecom, mladima i socijalno ugroženim skupinama moći prijaviti za taj novac.

Istina, do kraja jesenskog dijela prvenstva Zagrepčane još očekuju domaće utakmice protiv Manchester Cityja, Lokomotive i Rijeke, pa ta svota može još i narasti. Također, u priču nije još uključena ni utakmica protiv Varaždina, pa se u 'modrom domu' nadaju kako će se u ovoj priči skupiti i više od 250 tisuća kuna. Dinamo će u sklopu kampanje 'Fair play na tribinama' 16. prosinca promovirati slikovnicu za djecu kao edukativni dio i promociju pozitivnog navijanja na utakmicama.

Odabir Udruga koje će dobiti 208 tisuća kuna (ili više) će se izvršiti po završetku ove polusezone, a iznosi koje će svaka Udruga dobiti ovise i po broju prijavljenih (zainteresiranih) Udruga. Svečana dodjela čekova bit će izvršena na zagrebačkom Adventu, a niti jedna Udruga neće dobiti više od 50 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • fernando09 07.12.2019.

    Bitno povećali broj gledatelja, sa ništa na nekoliko😂😂😂

  • Nogalo1234 06.12.2019.

    Veliki klub!

  • nostradamus 06.12.2019.

    Cestitke na ideji. Svaka cast i navijacima koji su pokazali da im plemenite stvari vise vrijede od navijackih rituala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare