To je to što me zanima!

Dinamo za slijepe i slabovidne prenosi utakmicu protiv CSKA

Nakon što se audio deskripcija za navijače na stadionu provodila duže vrijeme, iz Dinamu su slijepim i slabovidnim ljudima sad omogućili online audio prijenos europskog susreta protiv CSKA Moskve
Vidi originalni članak

U doba epidemije COVID-19 te u situaciji kada se utakmice zbog propisanih epidemioloških i zdravstvenih mjera odigravaju bez gledatelja na nogometnim stadionima, Dinamo je odlučio osobama s oštećenjima vida te ostalim ljubiteljima nogometa za kraj grupne faze europskog natjecanja omogućiti praćenje utakmice putem live audio prijenosa, stoji na službenim stranicama hrvatskog prvaka.

POSLJEDNJE TESTIRANJE Sjajne vijesti uoči Rusa: Svi su 'modri' negativni na koronu...

POGLEDAJTE VIDEO: Novi kalendar Dinama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako će svi zainteresirani moći slušati europsku utakmicu Dinama protiv CSKA Moskve, a taj će se prijenos razlikovati od standardnog radijskog prijenosa. Kroz deskriptivno komentiranje i naraciju riječima detaljno opisuju stvari poput ambijenta, izgleda stadiona, dresova igrača, kretanja i same nogometne igre, načina postizanja pogotka i slavlje igrača te sve ostalo što komentatori vide na stadionu.

Dinamo sudjelovanje u projektu audio deskripcije omogućava slijepim i slabovidnim navijačima slušanje utakmice na stadionu Maksimir od 2017. godine, a Komentatori će utakmicu uz pomoć posebne tehničke opreme prenositi uživo sa stadiona Maksimir, a prijenos će biti moguće slušati na službenom YouTube kanalu zagrebačkog Dinama.

ŽDRIJEB Dinamo ne može na Real! Znaju se svi mogući suparnici iz LP

Komentator koji će prenositi događanja na terenu i stadionu bit će Igor Gabor, profesor sociologije i autor više desetaka tisuća TV kviz pitanja iz raznih područja, koji je s nama kao narator od početka projekta 2017. godine i koji je do sada odradio sve prijenose utakmica. Ovoga puta u ulozi sukomentatora bit će Branimir Šutalo, predsjednik Udruge slijepih Zagreb, slijepa osoba i strastveni navijač Dinama koji je do sada bio prisutan na gotovo svim audio deskripcijama zagrebačkog kluba i koji je ujedno jedan od inicijatora projekta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Qebradalaonda 09.12.2020.

    svaka cast ponosan sam na moj klub

Komentiraj...
Vidi sve komentare