To je to što me zanima!

Dinamovac iz Varaždina rušio je Liverpool, Porto i Ninu Bulu!

Dinamovci koje najviše pamtim iz mladosti su Mandžukić i Modrić, ali najbolji je ipak Luka. Kao dijete najviše sam se veselio dvobojima Dinama i Varetksa, a želim se dokazati u Maksimiru, kaže Šipoš
Vidi originalni članak

Dinamo se iz Engleske vratio s jednim bodom, Zagrepčani su u dvoboje Uefine Lige mladih remizirali (2-2) kod favoriziranog Manchester Cityja. Mlade nade Igora Jovićevića odigrali su sjajnu utakmicu, a oduševio je dvostruki strijelac Leon Šipoš (19). Mladi Varaždinac rođen 28. veljače 2000. godine koji je još jednom pokazao golgeterske kvalitete.

Leon Šipoš prvo je juniorima Man. Cityja zabio iz peterca nakon lijepog prodora i povratne lopte Marina, dok se prilikom drugom pogotka zavukao iza leđa domaće obrane, pa prizemnim udarcem iskoristio lucidno proigravanje Vasilja. Napadač druge momčadi Dinama spada među klasične 'sidrune', igrače šesnaesterca, Šipoš se odlično snalazi u kaznenom prostoru suparnika i - zabija.

POGLEDAJTE GOLOVE:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veliko iskustvo u dosadašnjoj karijeri donijeli su mu nastupi u Drugoj HNL u kojoj je braneći boje Gorice i Dinama skupio već 46 utakmica. Prvi ga je u 'vatru' kao trener Gorice gurnuo Dean Klafurić, a na drugoligaškoj razini za sada je zabio osam golova. Dobro ga pamti i pomoćni trener Dinama Nino Bule (svojedobno vodio Novigrad) kojem je Šipoš na jednoj utakmici zabio dva gola.

- Kao klinac sam počeo trenirati u Fotexu, pa preko Varaždina stigao u Dinamo. Gledajte, oduvijek sam Dinamovac, a kao dijete najviše sam se veselio dvobojima Varteksa i Dinama. Dinamovci koje najviše pamtim iz mladosti su Mandžukić i Modrić, ali najbolji je ipak Luka - rekao nam je jednom prilikom Šipoš čiji je prezimenjak (Vilim) 30-ih godina prošlog stoljeća nastupao za Dinamo:

- Da, čuo sam za tu priču, čak mislim da mi je daljnji rod, ali teško je ti pronaći više podataka. I moje prezime potječe iz Mađarske, tako da je sve moguće. Kako vidim svoj nogometni put? Ma volio bih se prvo izboriti za mjesto u Dinamu, a onda tek okusiti inozemstvo. Ipak, teško je znati što život nosi. Ne navijam za niti jedan inozemni klub, a volio bih zaigrati bilo gdje u Ligi petice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mladi napadač skupio je 17 nastupa za mlađe hrvatske selekcije (U-16, U-17, U-18 i U-19), a golgeterski instinkt već je pokazao i na europskoj sceni. Prošle sezone zabijao je Portu i Southamptonu u Premier League International kupu, dok je u juniorskoj Ligi prvaka bio strijelac protiv Astane (u obje utakmice), Lokomotiv Moskve i velikog Liverpoola. Učinkovit je bio i ove sezone protiv Atalante, u 1. kolu juniorske Lige prvaka asistirao je Karrici za pobjedu Dinama.

Očito kako i u Maksimiru vjeruju u 19-godišnjeg nogometaša, Šipoš je u svibnju 2019. godine potpisao četverogodišnji ugovor s 'modrima'. Tog je dana hrvatski prvak ugovorom vezao i druge nadolazeće nade; Joška Gvardiola, Dinka Horkaša, Marka Gjiru, Marija Ćužea, Bartola Franjića i Josipa Šutala. A nastavi li Šipoš zabijati u kontinuitetu, sve je moguće, možda mu se uskoro ukaže prilika i u prvoj momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S IZETOM HAJROVIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • OLUJA 1995. 03.10.2019.

    Daj ga vise u prvu momcad Dinama da vidimo sto moze u seniorskom nogometu jer ima "vec"19 godina. Vani su igraci u tim godinama vec nosioci igre!

  • D.Vader_43 03.10.2019.

    Sve 5 bravo za momke oni će se probit u seniorski nogomet samo ovi iz citya ce završit po 3. i 4. ligama engleske a city ce potrošit milijardu eura za prvu momčad punu zvijezda

  • Fahri Musliu Junior 03.10.2019.

    Rušio je i onaj Sergej Milinković djevojačkog prezimena Savić Brazil u juniorskim danima al danas je najveca prevara u nogometnom svijetu nakon Boška Balabana, Ante Ćorića i Domagoja Antolića :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare