Obavijesti

Sport

Komentari 9

Dinamovac iz Varaždina rušio je Liverpool, Porto i Ninu Bulu!

Dinamovac iz Varaždina rušio je Liverpool, Porto i Ninu Bulu!
3

Dinamovci koje najviše pamtim iz mladosti su Mandžukić i Modrić, ali najbolji je ipak Luka. Kao dijete najviše sam se veselio dvobojima Dinama i Varetksa, a želim se dokazati u Maksimiru, kaže Šipoš

VIDEO

Dinamo se iz Engleske vratio s jednim bodom, Zagrepčani su u dvoboje Uefine Lige mladih remizirali (2-2) kod favoriziranog Manchester Cityja. Mlade nade Igora Jovićevića odigrali su sjajnu utakmicu, a oduševio je dvostruki strijelac Leon Šipoš (19). Mladi Varaždinac rođen 28. veljače 2000. godine koji je još jednom pokazao golgeterske kvalitete.

Leon Šipoš prvo je juniorima Man. Cityja zabio iz peterca nakon lijepog prodora i povratne lopte Marina, dok se prilikom drugom pogotka zavukao iza leđa domaće obrane, pa prizemnim udarcem iskoristio lucidno proigravanje Vasilja. Napadač druge momčadi Dinama spada među klasične 'sidrune', igrače šesnaesterca, Šipoš se odlično snalazi u kaznenom prostoru suparnika i - zabija.

POGLEDAJTE GOLOVE:

Pokretanje videa...

01:19

Veliko iskustvo u dosadašnjoj karijeri donijeli su mu nastupi u Drugoj HNL u kojoj je braneći boje Gorice i Dinama skupio već 46 utakmica. Prvi ga je u 'vatru' kao trener Gorice gurnuo Dean Klafurić, a na drugoligaškoj razini za sada je zabio osam golova. Dobro ga pamti i pomoćni trener Dinama Nino Bule (svojedobno vodio Novigrad) kojem je Šipoš na jednoj utakmici zabio dva gola.

- Kao klinac sam počeo trenirati u Fotexu, pa preko Varaždina stigao u Dinamo. Gledajte, oduvijek sam Dinamovac, a kao dijete najviše sam se veselio dvobojima Varteksa i Dinama. Dinamovci koje najviše pamtim iz mladosti su Mandžukić i Modrić, ali najbolji je ipak Luka - rekao nam je jednom prilikom Šipoš čiji je prezimenjak (Vilim) 30-ih godina prošlog stoljeća nastupao za Dinamo:

- Da, čuo sam za tu priču, čak mislim da mi je daljnji rod, ali teško je ti pronaći više podataka. I moje prezime potječe iz Mađarske, tako da je sve moguće. Kako vidim svoj nogometni put? Ma volio bih se prvo izboriti za mjesto u Dinamu, a onda tek okusiti inozemstvo. Ipak, teško je znati što život nosi. Ne navijam za niti jedan inozemni klub, a volio bih zaigrati bilo gdje u Ligi petice.

Pokretanje videa...

01:26
Susret 2. kola Lige prvaka mladih između Manchester Cityja i Dinama

Mladi napadač skupio je 17 nastupa za mlađe hrvatske selekcije (U-16, U-17, U-18 i U-19), a golgeterski instinkt već je pokazao i na europskoj sceni. Prošle sezone zabijao je Portu i Southamptonu u Premier League International kupu, dok je u juniorskoj Ligi prvaka bio strijelac protiv Astane (u obje utakmice), Lokomotiv Moskve i velikog Liverpoola. Učinkovit je bio i ove sezone protiv Atalante, u 1. kolu juniorske Lige prvaka asistirao je Karrici za pobjedu Dinama.

Očito kako i u Maksimiru vjeruju u 19-godišnjeg nogometaša, Šipoš je u svibnju 2019. godine potpisao četverogodišnji ugovor s 'modrima'. Tog je dana hrvatski prvak ugovorom vezao i druge nadolazeće nade; Joška Gvardiola, Dinka Horkaša, Marka Gjiru, Marija Ćužea, Bartola Franjića i Josipa Šutala. A nastavi li Šipoš zabijati u kontinuitetu, sve je moguće, možda mu se uskoro ukaže prilika i u prvoj momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S IZETOM HAJROVIĆEM:

Pokretanje videa...

04:14
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve