To je to što me zanima!

Dinamovci oduševili na velikom turniru: Tu je i sin omiljenog modrog Brazilca i dva Bugarina

Za Dinamovu generaciju U-11 nastupaju dva Bugarina Maksim Stefanov i Mark Mihajlov, kao i Gabriel Santos, sin bivšeg Dinamovog igrača Ettoa. I takav Dinamo oduševio je u Italiji...
Vidi originalni članak

Dinamo nastavlja sa sjajnim rezultatima u mlađim kategorijama. Tako su mladi dinamovci, generacija igrača rođena 2012. godine (U-11) osvojila treće mjesto na prestižnom turniru Universal Youth Cup u talijanskom Forte Dei Marmiju. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o jednom od najjačih međunarodnih turnira za to godište u svijetu na kojem su među 64 momčadi nastupali Juventus, Milan, Roma, Fiorentina, Atalanta, PSG, Ajax, Liverpool, PAOK, Crvena zvezda, Maccabi Haifa, pa i klubovi iz Kine i Japana...

Mladi dinamovci odigrali su sjajan turnir, redom pobjeđivali Suno FC (10-1), Pisu (4-0), Sancascianese (10-0), Cesenu (4-1), Romu (2-0), pa u polufinalu izgubili od Juventusa (4-1). Ipak, Dinamo nije potonuo već u dvoboju za 3. mjesto. bez većih problema, s 2-0 svladao favorizirani Milan. Crvena zvezda je u velikom finalu poslije raspucavanja penala bila bolja od Juventusa.

Zanimljivo, Dinamo i u toj generaciji ima nekoliko stranaca, boje "modrih" u Italiji branila su dva Bugarina Maksim Stefanov (zabio Juventusu u polufinalu) i Mark Mihajlov, kao i Gabriel Santos, sin bivšeg Dinamovog nogometaša Ettoa. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • skenderbeu___dinamo 11.04.2023.

    Netko polufinalu lige prvaka a netko se veseli kupu napuštene djece

  • Ivan Horvat Budimir 11.04.2023.

    Ajde bar ta djeca da ne sramote RH kao sto Dinamo sramoti sebe i RH a i BiH jer im je vecina navijaca iz te susjedne zemlje!

  • daleko najjaci 11.04.2023.

    Ajde kad seniori ne mogu nista napraviti u Europi od postanka kluba,barem podmladak da ima uspjeha!

Komentiraj...
Vidi sve komentare