To je to što me zanima!

Petka iznenadilo pitanje: Kome sam još zabio dva gola? Hmm...

Za nagradu čak su dobili i malo sna jer dan kasnije vratili su se kući, a u zagrebačku zračnu luku stigli su iza podneva nakon što su napunili mrežu kluba koji je igrao u Ligi prvaka
Vidi originalni članak

Kaže naslov kultnog filma Petera Collinsona s kraja 60-ih "Dobar posao u Italiji", a ono što je Dinamo u četvrtak napravio u Krasnodaru, zove se ne dobar, već odličan posao u - Rusiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

TAKVOG TE VOLIMO! Maestro u rozim kopačkama prešišao Kramu i ulovio Mandžu RIJEČ STRUČNJAKA Toplak: Ne znam bira li Petković utakmice, ali kad mu se baš da igrati onda je on svjetska klasa!

Zagrepčani su napunili mrežu kluba koji je bio sudionik Lige prvaka, pobjedom 3-2 postali prvi hrvatski klub od osamostaljenja koji je osvojio jedan stadion u Rusiji i šanse da izbore još barem dvije utakmice u Europu sada su se znatno povećale.

Za nagradu čak su dobili i malo sna jer dan kasnije vratili su se kući, ali i, kako je trener Mamić najavio, nagradno piće.

- Možda se našla neka pivica, ali ništa pretjerano. Više smo razgovarali i analizirali u opuštenoj atmosferi - otkrio je Bruno Petković koji je bio na najvišoj mogućoj razini.

- Nećemo sad o postocima, ali jako sam zadovoljan. Možda smo mogli ostvariti i komotniji rezultat, ali nećemo plakati za prolivenim mlijekom. Imamo dobar rezultat, igru koja nas veseli i to trebamo ponoviti u Maksimiru. Tamo ćemo Krasnodar igrati napadački i vjerujem da ćemo to kažnjavati.

Je li to bila vaša najbolja utakmica za Dinamo? 

- Mislim da čak i je. Moja 'proslava' kod prvog gola? Malo je bila čudna, da, ali slatka (ležao na podu zbog udarca u glavu, op. a.). 

Bila je to Petkovićeva treća utakmica u kojoj je zabio dva gola za Dinamo. Sjeća li se koje su prve dvije?

- Samo malo - tražio je vremena, dok nije - isteklo.

- Inter i Varaždin - dobacio mu je naš novinar.

Zašto ne igrate više puta na takvoj razini?

- Da igramo uvijek na najvišoj, ne bi nogomet bio zanimljiv, uvijek bismo znali tko će pobijediti. Naravno da želim biti najbolji u svakoj utakmici, ali svjestan sam da moram popraviti konstantu, da kad imam i loš, da odigram barem solidno.

Kakvi su Dinamovi dometi u Europi?

- Vjerujte mi da ne mislimo o tome, nitko prije Osijeka nije ni spomenuo Krasnodar. Mislimo samo na uzvrat jer zaostatak od jednog gola nije previše za ekipu poput Krasnodara.

RUSKI MEDIJI: 'Aktivniji su bili gledatelji na kauču nego naši igrači! Dinamo je bolji od svih ruskih momčadi' KAKO SU IGRALI Brunina partija karijere! Ademi dominirao sredinom, a 'Beli' opet veliki junak s klupe...

Iako je primio dva gola, na svojoj je razini bio i Dominik Livaković. Ona obrana Smolnikovu bila je skoro i potez utakmice.

- Drago mi je na sam i ja dao doprinos pobjedi. Vidio sam kasnije, dobro je izgledala, bio je snažan šut i čak mi je i ruku odnijela lopta - rekao je Livi prije nego je ishvalio Petkovića.

- Bruno je odigrao jednu od najboljih utakmica za Dinamo, vjerujem u njega od prvog dana. Kad je takav, na nama je ostalima samo da odrađujemo svoj posao najbolje što znamo.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Exterminator 20.02.2021.

    Obožavam stručne komentare poput Piz ... Dexa i Mthe , neznam da li bi uopće čitao portal da njih nema

  • Exterminator 20.02.2021.

    Petko je odigrao partiju života slažem se , ali mene oduševljava Livi iz utakmice u utakmicu raste sve više , dečko ima briljantne reflekse , protivnički napadači si čupaju kosu od muke.

  • MladenValentić 19.02.2021.

    Baš je Dobar posao u Rusiji, jer za Odličan posao u Rusiji treba se dobro odraditi i u Maksimiru, jer olakim shvaćanja uzvrata, mogli bi se opeći! Nadam se da igrači čvrsto stoje na zemlji i da ne razmišljaju da je sve gotovo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare