Obavijesti

Sport

Komentari 24

Brunina partija karijere! Ademi dominirao sredinom, a 'Beli' opet veliki junak s klupe...

Brunina partija karijere! Ademi dominirao sredinom, a 'Beli' opet veliki junak s klupe...
7

Dinamo je golove primao nakon velikih individualnih pogrešaka Gvardiola i Rasmusena, dok je napadački dio momčadi bio puno raspoloženiji. I Rusima mogao zabiti još poneki gol...

VIDEO

Dinamo je odigrao još jednu veliku europsku utakmicu. Slavio je s 3-2 kod Krasnodara i tako stigao na korak do plasmana u osminu finala Europske lige.

Zagrepčani su danas imali raspoloženog junaka utakmice Brunu Petkovića, ali i mnoštvo pojedinaca koji nisu pokleknuli pred pritiskom ovako velike utakmice. Da, Petković je bio junak, a pogledajmo kako su odigrali drugi igrači Dinama...

Pokretanje videa...

Dinamo u Krasnodaru 03:09

Dominik Livaković (7) - potpuno nemoćan kod oba gola Krasnodara. Prvo je Bergovu "bombu" samo popratio pogledom, dok ni gol Claessona ne ide na njegovu dušu. Sredinom drugog dijela se istaknuo jednom čudesnom obranom, ali na to nas je već odavno navikao.

Stefan Ristovski (7) - upisao tek drugi nastup za Dinamo, a djeluje kao da je u Maksimiru već mjesecima. Miran s loptom u nogama, ne griješi, a mirno čuva svoju poziciju. Domaćim nogometašima nije ostavio puno prostora i za predstavu u Rusiji dobio pozitivnu ocjenu.
 
Rasmus Lauritsen (6,5) - ispao tragičar kod drugog gola Krasnodara. Iskusni Berg zavukao mu se iza leđa, odmah ga se i riješio driblingom, pa asistirao za strijelca Claessona. I u Rusiji je bio dominantan u zraku, ali ga je Markus Berg ozbiljno namučio.

Kevin Theophile-Catherine (7,5) - najčvršća karika Dinamove obrane. Theophile je i u Rusiji imao niz dobrih reakcija i kvalitetnih rješenja, kod njega nema komplikacija, već kada je "panika" loptu nabije i preko tribina. I večeras djelovao dosta sigurno. 

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Joško Gvardiol (6) - najmlađi prvotimac Dinama rijetko kiksa, a pogrešku kao kod prvog gola Krasnodara nije napravio - nikad. Gvardiol je pokušao očistiti jednu situaciju pred svojim vratima, ali je glavom samo poslužio Berga koji je lakoćom zabio za 1-1.

Kristijan Jakić (7) - defenzivne zadatke odradio bez većih pogrešaka, cijelu utakmicu plesao na rubu "žutog kartona". Čvrst i pravovremen, taktički besprijekoran, pravi osigurač za ofenzivnije veznjake.

Luka Ivanušec (8) - vrhunski otvorio utakmicu, radio velike probleme domaćinu po desnoj strani. Pobjegao po krilu kod prvog gola, slomio suparničkog braniča i dobro šutirao, a Dinamo je u nastavku te akcije poveo 1-0. Razigrao se i u nastavku, asistirao Atiemwenu za konačnih 3-2.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

od 77. Bartol Franjić (-) - dodatno učvrstio sredinu terena, donio Dinamu još više sigurnosti u skok-igri. I jedini požutio, zbog toga će preskočiti uzvratni dvoboj u Maksimiru.

Lovro Majer (7) - Dinamov playmaker opet je pružio kvalitetnu predstavu, sjajnom dubinskom loptom proigrao je Ivanušeca kod prvog gola Dinama. Majer je često imao loptu u nogama, njome razigravao svoje suigrače, a da ga je Oršić u jednom kontranapadu bolje proigrao mogao je i zabiti.

od 63. Iyayi Atiemwen (7) - Zoran Mamić mu očigledno vjeruje, a Atiemwen mu se sve češće zahvaljuje pogocima. Tako je bilo i danas. Rastrčao se po desnoj strani, a onda na asistenciju Petkovića zabio za veliku pobjedu Dinama. Postao druga opcija (iza Ivanušeca) Zorana Mamića na desnom krilu, izborio se za mjesto ispred Kastratija.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Arijan Ademi (8) - agresivan i učinkovit u sredini terena, uvijek prvi na "ničijoj" lopti. Dinamo je u veznom redu Krasnodaru oduzeo brojne lopte, a tu je prednjačio Ademi. Imao nekoliko dobrih pokušaja prema suparničkim vratima, u dva navrata bio blizu pogotka, ali ovoga se puta "otvorilo" drugima. Produžena ruka Zorana Mamića na terenu, lider i opet, jedan od ponajboljih igrača Dinama.

Mislav Oršić (8) - ni kriv ni dužan asistirao za prvi gol Dinama, glavom je loptu usmjerio prema strijelcu Petkoviću. Jednom iz kontranapada sjajno uposlio Ademija, drugi put nije uspio precizno proigrati Majera. Nije bio previše opasan po suparnička vrata, ali na koncu upisao - dvije asistencije. Drugu poslije kornera kada je opet precizan bio Petković.

od 90. Josip Mišić (-) - ušao u sudačkoj nadoknadi, premalo igrao za ocjenu.

Bruno Petković (9) - još jednom je europsku utakmicu odigrao na - europskoj razini. Dapače, ovo mu je bila najbolja europska utakmica za Dinamo. Bruno Petković se poigrao s braničima Krasnodara, pokazao kako je za njih ipak - razina više. Dvaput zabio, a kod trećeg gola prošao tri domaća igrača. Igrači Krasnodara za njega nisu imali rješenja. Bruno, kapa do poda...

Krasnodar pak nije imao raspoloženih pojedinaca osim napadača Markusa Berga koji je zabio i asistirao...

  • Gorodov (5)
  • Smolnikov (6)
  • Kaio (5)
  • Martinovič (5)
  • Černov (5,5)
  • od 80. Ionov (-)
  • Olsson (6)
  • od 61. Gazinski (5,5)
  • Cabella (5,5)
  • Vilhena (5)
  • Sulejmanov (5,5)
  • od 46. Wanderson (5)
  • Berg (7)
  • Claesson (6,5)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli