To je to što me zanima!

Dinamovi juniori žele izboriti Barcelonu: Igra samo pobjeda

Gledali smo utakmice Anderlechta i znamo njihove mane i vrline. Sigurno su kvalitetni i imaju odličnu momčad, ali mi vjerujemo u sebe. Tremu nemamo jer za ovo se živi, rekao je Benković
Vidi originalni članak

Juniori Dinama stigli su u Bruxelles gdje ih u utorak u 19 sati očekuje osmina finala Lige prvaka. Protivnik je Anderlecht, momčad koja je natjecanje izborila kao prvak Belgije čiji seniori nisu izborili ulazak u najelitnije europsko nogometno natjecanje.

- Igramo jednu utakmicu, i to u gostima, a Anderlecht je poznat po vrhunskoj nogometnoj školi. Kvalitetno radi, proizvodi puno kvalitetnih igrača i na tome se bazira - rekao je trener "modrih" Mario Cvitanović.

Anderlecht je na putu do osmine finala izbacio norveški Brann (1-1, 5-0), švicarski Servette (2-1, 2-2) te Arsenal (2-0), koji se nalazio u skupini s Dinamom i ostvario po jednu pobjedu i poraz.

- Potvrda njihove kvalitete upravo je pobjeda protiv jakog Arsenala u razigravanju za osminu finala. Respektiramo ih, ali mi u Belgiju idemo isključivo po pobjedu - dodao je Cvitanović.

 

Na stoperskoj poziciji zaigrat će Filip Benković, junior koji je dobio šansu i u seniorskom sastavu Dinama na Allianz Areni u teškom porazu protiv Bayerna (5-0).

- Čeka nas odličan protivnik, ali mi smo spremni. Jako se veselimo i znamo koliko je ova utakmica bitna - rekao je Benković, prenosi službena stranica Dinama, pa dodao:

- Gledali smo utakmice Anderlechta i znamo njihove mane i vrline. Sigurno su kvalitetni i imaju odličnu momčad, ali mi vjerujemo u sebe. Tremu nemamo jer za ovo se živi.

Prođu li "modri" Belgijce, u četvrtfinalu bi bili domaćini protiv pobjednika dvoboja između Barcelone i Midtjyllanda (utorak, 14 sati). Dakle, vrlo bi lako katalonski klub mogao gostovati u Zagrebu. Bila bi to prava poslastica.

- Daj Bože Barcelonu na Maksimiru - zaključio je Filip Benković.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • --- DAVOR --- 23.02.2016.

    Samo bez filozofije taktičke previše. Igrat svoju igrnu,bit koncentriran,čvrst,brz i beskompromisan u napadu i obrani i pobjeda je tu. Nikad ni seniorski klubovi ni repka ne prođu dobro ako kalkuliraju,filozofiraju jer mi ne znamo taktizirat ko Talijani npr. na rezultat.

  • zelena_jabuka 23.02.2016.

    sretno!!!

  • Dalmacija u srcu 22.02.2016.

    Anderlecht i Tielmans će ih tako izvrti da će im se svo do Zagreb natrag mantat u glavi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare