Obavijesti

Sport

Komentari 29

Dinamovi juniori žele izboriti Barcelonu: Igra samo pobjeda

Dinamovi juniori žele izboriti Barcelonu: Igra samo pobjeda
1

Gledali smo utakmice Anderlechta i znamo njihove mane i vrline. Sigurno su kvalitetni i imaju odličnu momčad, ali mi vjerujemo u sebe. Tremu nemamo jer za ovo se živi, rekao je Benković

VIDEO

Juniori Dinama stigli su u Bruxelles gdje ih u utorak u 19 sati očekuje osmina finala Lige prvaka. Protivnik je Anderlecht, momčad koja je natjecanje izborila kao prvak Belgije čiji seniori nisu izborili ulazak u najelitnije europsko nogometno natjecanje.

- Igramo jednu utakmicu, i to u gostima, a Anderlecht je poznat po vrhunskoj nogometnoj školi. Kvalitetno radi, proizvodi puno kvalitetnih igrača i na tome se bazira - rekao je trener "modrih" Mario Cvitanović.

Anderlecht je na putu do osmine finala izbacio norveški Brann (1-1, 5-0), švicarski Servette (2-1, 2-2) te Arsenal (2-0), koji se nalazio u skupini s Dinamom i ostvario po jednu pobjedu i poraz.

- Potvrda njihove kvalitete upravo je pobjeda protiv jakog Arsenala u razigravanju za osminu finala. Respektiramo ih, ali mi u Belgiju idemo isključivo po pobjedu - dodao je Cvitanović.

 

Na stoperskoj poziciji zaigrat će Filip Benković, junior koji je dobio šansu i u seniorskom sastavu Dinama na Allianz Areni u teškom porazu protiv Bayerna (5-0).

- Čeka nas odličan protivnik, ali mi smo spremni. Jako se veselimo i znamo koliko je ova utakmica bitna - rekao je Benković, prenosi službena stranica Dinama, pa dodao:

- Gledali smo utakmice Anderlechta i znamo njihove mane i vrline. Sigurno su kvalitetni i imaju odličnu momčad, ali mi vjerujemo u sebe. Tremu nemamo jer za ovo se živi.

Prođu li "modri" Belgijce, u četvrtfinalu bi bili domaćini protiv pobjednika dvoboja između Barcelone i Midtjyllanda (utorak, 14 sati). Dakle, vrlo bi lako katalonski klub mogao gostovati u Zagrebu. Bila bi to prava poslastica.

- Daj Bože Barcelonu na Maksimiru - zaključio je Filip Benković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti