To je to što me zanima!

Dinin trener shrvan: Ni najbolji svjetski liječnici nisu tu mogli ništa. Prokleta bolest se širila

Ni najbolji svjetski liječnici nisu joj mogli pomoći... Sarkom (zloćudni tumor) proširio se na pluća. Neko vrijeme bila je u SAD-u na liječenju, od tamo joj je i suprug. Bila je divna osoba, kaže Dinin trener Bogdan Đekić
Vidi originalni članak

Sve je počelo kao obična bol u koljenu. Bio je četvrti mjesec, baš kraj stolnoteniske sezone pa je počela trčati i tako održavati kondiciju te se pripremati za sljedeću sezonu. Cijelo ljeto bol nije prestajala pa smo u osmom mjesecu otišli na pregled, kroz suze nam je kazao Bogdan Đekić, čovjek koji je trenirao Dinu Pervan Rabelo, našu reprezentativku koja je preminula u 31. godini.

Trenera je strašno pogodio odlazak Dine.

- Pretpostavljali smo da se radi o upalnom procesu, ali šokirala nas je dijagnoza. Imala je sarkom (zloćudni tumor, op. a.) fibule. Nikakvu amputaciju u početku nisu spominjali. Odradila je prvo jednu operaciju u kojoj su to očistili i izvadili, ali sve se potom zakompliciralo. Nogu su amputirali, ali taj prokleti sarkom proširio se čak i na pluća pa je Dina otišla u SAD na liječenje, kod supruga - priča nam Đekić.

TUŽNA VIJEST IZ AMERIKE Zloćudna bolest ipak pobijedila: Bivša reprezentativka Hrvatske Dina Pervan umrla u 31. godini

Cijeli život Dina je bila članica Ženskog stolnoteniskog kluba Pula, a protekle tri i pol godine borila se sa zloćudnim tumorom kosti sarkomom. Zadnji meč odigrala je 2017. na Zagreb Openu u dresu Hrvatske.

- Trenirao sam je od 14.-15. godine. Surađivali smo deset godina, bila je divna osoba i sjajna sportašica. Bila je u svim reprezentativnim selekcijama, imala je nekoliko nastupa za seniorsku vrstu. Već sa 16 godina postala je nositeljica ekipe ili važan kotačić u našoj Prvoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. U paru s Ljiljanom Janković osvajala je odličja na seniorskoj državnoj razini - nabrajao je Dinine uspjehe trener Đekić.

Naša stolnotenisačica odradila je dvije operacije na Šalati, ali kad je stvar postala još ozbiljnija, morala je na liječenje u SAD. Kako bi joj pomogli u liječenju, organizirali su i humanitarnu akciju. Cilj je bio nabaviti ortopedska pomagala i lijekove koji nisu na listi HZZO-a.

- Ni najbolji svjetski liječnici nisu joj mogli pomoći... - kazao je shrvani trener.

Idi na 24sata