To je to što me zanima!

Dioničari na okupu: Nikad jača momčad na Poljudu...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Završen je proces prodaje Hajdukovih dionica, a vlasnici su privatne i pravne osobe iz 14 zemalja, među ostalima iz Bahreina, Australije, Kanade...
Vidi originalni članak

Nikad moćnija momčad nije kročila na poljudski travnjak od dvanaestorice poduzetnika koji su zajedno s Gradom Splitom i malim dioničarima uplatom 81,035.000 kuna pomogli preoblikovanju Hajduka u Športsko dioničko društvo. Povijesna fotografija na travnjaku ispred istočne tribine i velikog Hajdukova grba zauvijek će ostati kao spomen na okretanje nove stranice u Hajdukovoj povijesti. U klubu su bili presretni ovakvim raspletom.
- Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomogli da se Hajduk od gubitnika, koji je bio u 12-godišnjoj blokadi, sada pretvara u bijelog labuda - rekao je u uvodnom govoru ponosni predsjednik Mate Peroš, koji je potom na dar velikim ulagačima podijelio dresove s njihovim imenima i imenima njihovih tvrtki. U ime ulagača zahvalio se najveći pojedinačni dioničar Hajduka Jako Andabak.
- Svi mi volimo Hajduk i s puno vjere smo ušli u ovaj projekt za koji se nadamo kako će na koncu biti uspješan. Naš sljedeći cilj je osnivanje tvrtke koja će upravljati našim udjelom u vlasništvu Hajduka koji bi nakon dokapitalizacije trebao iznositi negdje oko 27% - otkrio je Andabak i dodao kako je to stvar dogovora, no nije nemoguće da spomenuta tvrtka u budućnosti kupi i dodatni paket dionica od Grada Splita te tako postane većinski vlasnik Hajduka.

KERUM: KUPUJEM ROBU, NEĆU I IGRAČE
Dosta mi je nabave robe koju prodajem u firmi, tko bi još kupovao igrače. To će sve raditi struka, ja se neću miješati, rekao je Željko Kerum na predstavljanju.
Upitan da procijeni tržišnu vrijednost Kalinića, Kerum je rekao:
- Nemam pojma, ja vam o nogometu ne znam ništa osim da navijam za Hajduk - iskreno će Hajdukov ulagač.
Dvojica najvećih ulagača, Jako Andabak i Ivan Rimac, o sportu ipak znaju nešto više, no odluke će prepustiti struci.
- Mi ćemo pomoći kao iskusni gospodarstvenici, a struka mora odraditi svoj posao - rekao je Ivan Rimac, a Andabak dodao:
- Cilj je ove sezone biti drugi!

TOP 13 ULAGAČA
1. Jako Andabak - 14 milijuna kuna
2. Ivan Rimac - 10 milijuna kuna
3. Dalekovod - 10 milijuna kuna
4. Ledo - 5 milijuna kuna
5. Zagreb montaža - 5 milijuna kuna
6. Kerum - 5 milijuna kuna
7. Studenac - 5 milijuna kuna
8. Konstruktor inženjering - 5 milijuna kuna
9. Brodomerkur - 5 milijuna kuna
10. Tomy nekretnine - 5 milijuna kuna
11. Nexe grupa - 2 milijuna kuna
12. Ora mont - 2 milijuna kuna
13. Grad Split - 1 milijun kuna

ULOŽILA I 63 OSJEČANINA
Ukupno je 6289 ulagača kupilo Hajdukove dionice. Od toga su 36 ulagača pravne osobe. Očekivano, najviše ih je iz Splita:
SPLIT - 2075 ulagača
ZAGREB - 540 ulagača
ZADAR - 127 ulagača
ŠIBENIK - 126 ulagača
DUBROVNIK - 103 ulagača
RIJEKA - 87 ulagača
OSIJEK - 63 ulagača

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jesenjin 21.10.2008.

    JA NEBI DAO NI KORU KRUHA

  • mirni1 20.10.2008.

    njušim slijedeći scenarij; sad se pokriva tj vraća lova koju je hajduk duzan a to nije malo. zatim slijedi tzv prestruktuiranje, ovi koji su dali 5-10 milja ce ostati zabezeknuti kako nemaju prava odlucivanja a love vise nece biti (popravci stadiona i sl). pojavljuju se veliki igraci,, naravno politicari i pojeo vuk magare

  • z501 20.10.2008.

    ja uložia 10 kuna i nisu me ni spomenili

Komentiraj...
Vidi sve komentare