To je to što me zanima!

Do kraja će godine Cibona biti spašena od propasti?

Predsjednik Vlatko Previšić tvrdi da Cibona ozbiljno pregovara s dvije tvrtke o sponzorstvu i vjeruje da će do Nove godine sve biti gotovo...
Vidi originalni članak

Revizija je konačno gotova i u ponedjeljak je dostavljena gradonačelniku Milanu Bandiću, izvijestio je predsjednik Cibone Vlatko Previšić mašući primjerkom dokumenta na 50-ak stranica. Revizija, koju je u prosincu naručio ondašnji predsjednik kluba Ivo Jelušić, pokazala je da je Cibona do kraja 2009. godine bila dužna 20,5 milijuna kuna dobavljačima, 8,7 milijuna bivšim igračima te 23 milijuna za kredit Zagrebačkoj banci s uračunatim kamatama. Od tada je dug narastao na 57-60 milijuna kuna, a Cibona ima oko 5,3 milijuna vlastitih potraživanja.
- Najveći dio gubitaka utrošen je na seniorsku momčad, koja je postizala dobre rezultate, za što su bila potrebna i dobra ulaganja. Za usporedbu, ovogodišnja je momčad 11 milijuna kuna jeftinija od prošlosezonske. Budžet nam je najniži u Euroligi, već šest godina nemamo generalnog sponzora, račun nam je blokiran, prihodi su pali ili su neredoviti... - kukao je Previšić, ali i napomenuo da klub ozbiljno pregovara s dvije tvrtke koje su spremne ući u klub. Vjeruje da će do kraja godine sve biti riješeno, a većina potražitelja obećala je da do tada neće sjedati na račun.
- Osim sanacije, rješenja su preoblikovanje, koje ne želimo, te stečaj, koji bi bio suicidalan potez jer bismo tako izgubili pravo sudjelovanja u Euroligi, koja želi financijski stabilne klubove. A Cibona je jedini klub koji je posljednjih 19 godina u Euroligi i bila bi sramota da je napusti - objasnio je predsjednik, koji je poželio da revizija u Ciboni bude primjer ostalim sportskim klubovima i poticaj gradskoj vlasti da i od njih zatraži isto.

S NOVOSELOM NA VRH EUROPE ZA 2-3 GODINE
Legendarni Mirko Novosel vraća se u Cibonu u funkciji savjetnika za sportski razvoj.
- Ako realiziramo sve planove, već za 2-3 godine s ovom izuzetno perspektivnom momčadi mogli bismo se vratiti u vrh Europe - optimističan je Novosel.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • skeletor83 28.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • skeletor83 28.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • adrianne 28.09.2010.

    sve je to divno i krasno na papiru ali treba se to sve skupa i realizirat, a to ce vec biti \"malo\" teze. Daj Boze da se ti njihovi planovi i ostvare, ali nekako sumnjam u to... barem ne u tom roku koji su si zadali

Komentiraj...
Vidi sve komentare