To je to što me zanima!

Do početka EP-a su 64 dana: U kakvoj su formi Bilićevi igrači?

Napad je jedini koji nam nudi malo olakšanja i brige nema. Obrana je problem, a ako protivnik zatvori Luku u vezi, kako se sad čini, bit ćemo u velikim problemima
Vidi originalni članak

Do početka Europskog prvenstva ostala su 64 dana, a pogled na formu hrvatskih reprezentativaca ne nudi preveliki optimizam. Slaven Bilić nema širinu kao što imaju protivnici u skupini, Španjolci ili Talijani pa će svaki raspoloženi igrač biti zlata vrijedan. Uostalom, još se niti ne zna izbornikov popis tako da se nogometaši bore i za sebe. Sigurni su samo rijetki, Pletikosa, Srna i Modrić, oni će vjerojatno imati mjesto i u početnom sastavu.

Napadači - četvorica sigurnih, dvojica u formi

Ako pogledamo tko je igrao, odnosno bio na klupi u posljednjoj utakmici 'vatrenih', protiv Švedske, u najboljoj je formi Mario Mandžukić. Igra redovito, ali ne sporedne uloge, već glavnu. Asistira i zabija, a došao je do brojke od 11 golova u Bundesligi. Na Euro će, osim ako ne bude ozljeda, ići, ali mjesto među 11 mu još nije sigurno. Konkurencija mu je svakako Nikica Jelavić. Došao je u novi klub, igra i počeo je zabijati. Osjeća se moćno. U napadu još imamo i probuđenog Olića, a Eduardo da Silva je uvijek opasan. Njih četiri će vjerojatno biti u avionu za Poljsku, a za preostalo mjesto u napadu bore se Kalinić, Klasnić i zaboravljeni Petrić.

Veznjaci - samo je Luka siguran

Što se tiče veznog reda, u specifičnoj smo situaciji. Ivan Perišić igra malo, a zabija redovito za Borussiju Dortmund. Rakitić je jednu utakmicu na terenu, drugu na klupi, a isto vrijedi i za Dujmovića. Niko Kranjčar malo igra, a Ognjen Vukojević redovito za Dinamo Kijev i on ozbiljno konkurira za zadnjeg veznog. Luka Modrić je mozak ekipe i na njegovim leđima nosimo ambicije, ali kod njega je očigledan pad u formi. 

Braniči - najslabija karika repke

Ni obrana nije sjajna. Ćorluka je igrao, ali se ozlijedio. Lovren obratno, ali igra sve bolje. Kapetan Srna je, kao i uvijek, jedan od onih na koje možemo bezrezervno računati u obrani, ako ga izbornik ne postavi u vezu. Schildenfeld igra konstantno u 2. njemačkoj ligi, kao i dinamovci Vida i Vrsaljko, ali njihove lige nisu toliko jake i to je svakako hendikep.

Golmani - brane i u formi su

Golmani nam stalno brane i to je za pohvalu. Subašić je izborio mjesto na vratima Monaca, a Pletikosa Rostova. Kelava je neprikosnovena 'jedinica' Dinama, međutim, problem je isti kao i onaj u tekstu malo iznad. Ne brane u elitnim ligama protiv najboljih, a javnost je baš oko golmana i najpodijeljenija. Jedni bi Stipu, a drugi Kelavu i misle da je njegovo vrijeme. 

Bilića brine obrana, napad ga ohrabruje

Sve u svemu, Biliću trenutno nije lako. Obrana je svakako najveći problem, a rezultata bez posljednje linije nema. U vezi imamo puno potencijala, ali treneri u klubovima očigledno to ne vide. Ako nam protivnik zatvori Luku, kako sada to izgleda, bit ćemo u problemima. Napad je jedini koji nam nudi bar malo olakšanja i tu brige nema.

Ipak, možda se do početka Eura nešto i promijeni, ionako ima više od dva mjeseca do početka, a kad je bilo potrebno naši su na velikim natjecanjima uvijek bili 'pravi'.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • MarinRadulović 26.04.2012.

    majmune bilicu,tomecaka treba zvat podhitno,sta toliko si corav,tomecak je igrac za hrv repku,razmisli malo

  • JaSamGovno 23.04.2012.

    sinoc sam sanjo kak smo popušili sve tekme u skupini , bojim se da ce tako i biti.. pol igrača nam uopce neigra neki i nisu u formi tak da.. nisu nam baš velike šanse za dobar rezultat

  • TZAMETI 10.04.2012.

    Neka budu sretni ako prođu skupinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare