To je to što me zanima!

Dokić se vraća!? 'Vidjela sam da mogu, želim igrati parove'

Nikad ne reci nikad. Igrala sam na meču legendi, prvi put otkako sam se umirovila. Moram se pohvaliti i reći da sam bila poprilično dobra, čak sam i par voleja pogodila. Vjerojatnije je da se vratim u parovima, kaže Dokić
Vidi originalni članak

Bivša teniska reprezentativka Jugoslavije, Srbije i Crne Gore te Australije Jelena Dokić (37) najavila je povratak na terene!

Dokić je na "touru" bila od 1998., slovila za jednu od najtalentiranijih tenisačica, osvojila i šest WTA turnira, ali nije mogla izdržati torturu oca, koji ju je verbalno i fizički zlostavljao.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

ALŽIRSKA TENISAČICA Video koji je dirnuo sve: Thiem, preživjet ćemo bez tvog novca

Rođena Osječanka zbog toga je prekinula karijeru pa se vratila 2008., a 2009. godinu završila je u Top 100. Ipak, depresija i ozljede učinile su svoje pa Dokić nikako nije mogla pronaći formu za proboj na vrh. Odlučila je 2014. i definitivno završiti priču s profesionalnim tenisom. Borila se s viškom kilograma, ali nadvladala je sve prepreke.

Da je u sjajnom psihofizičkom stanju pokazala je ranije ove godine, kad se pojavila na Australian Openu na susretu legendi. Ta ekshibicija otvorila joj je oči.

- Nikad ne reci nikad. Igrala sam na meču legendi, prvi put otkako sam se umirovila. Moram se pohvaliti i reći da sam bila poprilično dobra, čak sam i par voleja pogodila, a taj potez nije lagan u tenisu. Baš se želim ponovno vratiti na teren. OK, nije realno da ponovno nastupim u singlu, a ako se bude vraćala to će biti isključivo u konkurenciji parova, ili u susretima legendi, koji se veoma često održavaju - kazala je Dokić.

Osvrnula se Jelena i na situaciju oko pandemije korona virusa. 

- Sve su veći izgledi da tenisa neće biti uskoro. Turniri se igraju u raznim dijelovima svijeta, pitanje je kako to sad sve organizirati. Pauza će biti malo duža pa bi bilo dobro da se organiziraju neka "domaća" natjecanja. Eto, za mene će to biti prilika da se vratim tenisu. Ponavlja, u parovima.

Zadnji profesionalni meč u karijeri odigrala je 2013. u konkurenciji parova, kad je sa Storm Sanders izgubila od kombinacije Ribarikova/Vogele na Australian Openu. Na istom turniru izgubila je u Wildcard Playoffu u prvom kolu od Jarmile Gajdašove u singlu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • OS98netko 13.05.2020.

    Nema novaca

  • burky1990 13.05.2020.

    Ko je to?

Komentiraj...
Vidi sve komentare