To je to što me zanima!

Dokle?! Još jedna reprezentacija odlučila napustiti SP: Nemamo zdravih igrača za utakmice....

Nakon što su morali otkazati utakmicu protiv Njemačke jer nisu imali deset zdravih igrača, reprezentacija Zelenortskih Otoka odlučila je napustiti Svjetsko prvenstvo u Egiptu
Vidi originalni članak

Prema pravilima Svjetske rukometne federacije, svaka reprezentacija mora imati minimalno deset zdravih igrača, kako bi se mogla natjecati. Zelenortski Otoci, nažalost, protiv Njemačke nisu mogli skupiti deset zdravih i utakmica je otkazana. Novi testovi pokazali su da je Covid ušao u momčad i jedino logičko i smisleno rješenje bilo je napustiti Svjetsko prvenstvo.

- Odlazimo s prvenstva, žao nam je. Sve ćemo napraviti kako bismo se kvalificirali i nastupili na 28. Svjetskom prvenstvu 2023. u Švedskoj i Poljskoj - poručili su iz Zelenortskih Otoka. 

OTRKIO ISTINU Kakav šok! Pivot iz Konga ipak nema 89 kg: Javio mu se Shaq

Utakmice će biti registrirane 10-0 za momčadi iz njihove skupine. Inače, Zelenortski Otoci su treća reprezentacija koja je otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu. Prvo je Češki rukometni savez objavio kako neće putovati u Egipat jer imaju 12 zaraženih igrača, a već od ranije su u izolaciji bili treneri Jan Filip i Daniel Kubeš. Nadalje, zbog protokola o suzbijanju širenja koronavirusa ne bi mogla putovati još petorica igrača, pa bi od 21 imena s popisa reprezentativaca tek četvorica mogla doći u Egipat. 

- Nastup s okrnjenom selekcijom na Svjetskom prvenstvu bilo bi kockanje s ugledom u svakom smislu i nanijelo štetu češkom rukometu - poručio je predsjednik tamošnjeg saveza Jaroslav Chvalny.

PIVOT THIERRY Ovo je pivot Konga: Na stranici SP-a piše da ima 89 kilograma

Umjesto Češke na prvenstvo je uskočila Makedonija, a onda su se organizatorima zahvalili iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su se trebali naći na natjecanju prvi puta nakon 20 godina. Pozitivno na korona virus bilo je 19 igrača i Amerikanci su morali odustati. Umjesto njih u Egipat su doputovali Švicarci. 

Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su osim Sjeverne Makedonije i Švicarska još i Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKŠOM KALEBOM: 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • PredragKišurek 18.01.2021.

    Cirkus samo rakije islanone treba valjda su naši ponijeli.Bilo bi pravedno da mi Hrvati uđemo u finale bilo skim i oni moraju napustiti turnir zbog curenja nosa ops korone.

  • trf 18.01.2021.

    Esem ti jarca teško ti je to svjetsko prvenstvo u rukometu kad na silu guraju tu bok čiju da igra rukomet... hoće od regionalnog sporta napraviti nogomet košarku ili odbojku a to ne ide.. nešto ne ide popularizacija tog sporta u svijetu..

  • FokuMe 18.01.2021.

    Pa i da bude organizirajte mu sprovod opaka je to stavr

Komentiraj...
Vidi sve komentare